Ексклюзиви
понеділок, 04 липня 2011 18:03

У Херсоні люди дивитимуться замість театру на супермаркет

У Херсоні люди дивитимуться замість театру на супермаркет

На площі Героїв Сталінграда у Херсоні зникла пам'ятна стела на честь херсонців, які захищали під час Другої світової війни місто Сталінград. Наразі не відомо, куди саме перевезли монумент. Натомість на місці пам'ятника збираються збудувати супермаркет "Oskar".

Про це Gazeta.ua повідомила народний депутат від Компартії Катерина Самойлик.

"Я такий вчинок розцінюю не просто як факт вандалізму, а як факт величезної аморальності керівництва міста. Місце, де стояв пам'ятник, віддали під будівництво супермаркету "Oskar". Він будуватиметься на Потьомкінських сходах, які вистояли не один рік. Тобто ці сходи також знищуються", - зазначила Самойлик.

Крім того, вона уточнила, що будівництво торгового закладу робиться навпроти музично-драматичного театру імені Миколи Куліша.

"Виходить, він теж завадив міській владі та будівельникам", - сказала парламентарій.

На її переконання, влада в особі міського голови Херсона і керівника міської організації Партії регіонів Володимира Сальда, а також депутата Херсонської міської ради від партії "Третя сила" Сергія Каруноса, який є власником майбутнього супермаркету, прийняла кулуарне рішення щодо знесення вищезгаданої стели.

"Мені сьогодні зателефонував власник майбутнього супермаркету - Карунос, який плюнув на все і вирішив, що бізнес для нього передусім. Він сказав, що поставить стелу в іншому місці. Але де пам'ятник зараз перебуває і в якому стані, ніхто цього не знає", - зауважила Самойлик.

"Мене найбільше вражає аморальність цієї влади. 22 червня - у день 70-річчя початку Великої Вітчизняної війни - ці люди ставили свічки пам'яті. Не пройшло й тижня - знищено пам'ятник і пам'ять про захисників Сталінграда. Мене це, звичайно, обурює. А люди нехай ще раз подумають, чи можна на виборах вірити красивим словам. Чи, можливо, варто дослухатись до своєї думки та серця?" - резюмувала комуністка.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні люди дивитимуться замість театру на супермаркет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути