Ексклюзиви
середа, 04 січня 2012 20:41

У Харкові точиться боротьба між владою та "Батьківщиною" за намети біля колонії

У Харкові точиться боротьба між владою та "Батьківщиною" за намети біля колонії

Представники міської влади Харкова зажадали від активістів харківської "Батьківщини" прибрати агітаційні намети біля Качанівської колонії, де знаходиться екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Як повідомили в прес-службі Харківській "Батьківщині", партія подавала повідомлення про встановлення наметів у харківський міськвиконком, а копія повідомлення є на руках в активістів, які знаходяться біля Качанівської колонії.

Натомість представник міськвиконкому, який представився співробітником юридичного департаменту, зажадав демонтувати намети. Аргументував він це тим, що у міської влади не було часу опротестувати установку наметів у суді. Ніяких документів, які б дозволяли знесення наметів, у нього не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко можуть виділити ліжко у камері на 50-60 осіб - правозахисник

"Сьогодні активістам все ж таки вдалося відстояти намети, однак, у Харківській "Батьківщині" не виключають, що представники міської влади прийдуть завтра", - йдеться у повідомленні прес-служби "Батьківщини".

У свою чергу, Харківська міськрада звернулася до суду з проханням заборонити установку агітнаметів біля Качанівській виправної колонії №54, де міститься екс-прем'єр Юлія Тимошенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Про це повідомив директор департаменту по взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільної оборони Харківської міськради Валентин Топчій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники ведуть відеоспостереження за сном Тимошенко

"Це пов'язано з проведенням ремонтних робіт на вулиці, де знаходиться колонія", - пояснив він.

Як відомо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.

Тимошенко містилася в Київському слідчому ізоляторі з 5 серпня 2011 року. 30 грудня її етапували в Качанівську виправну колонію №54 в Харкові. У середу, 4 грудня, прихильники Тимошенко встановили два намети партії "Батьківщина" біля виправного закладу.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові точиться боротьба між владою та "Батьківщиною" за намети біля колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути