вівторок, 14 червня 2022 11:29

Спецтема: Війна Росії проти України

У Грузії заявили, що заслужили статус кандидата в ЄС більше, ніж Україна - в ОП відповіли

У Грузії заявили, що заслужили статус кандидата в ЄС більше, ніж Україна - в ОП відповіли
Іраклій Гарібашвілі заявив, що Грузія має отримати статус кандидата в ЄС швидше, ніж Україна. Фото: East News

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі вважає, що його країна першочергово має отримати статус кандидата на членство в Європейському Союзу.

За його словами, вони заслужили на це більше, ніж Україна та Молдова. Про це повідомляє "Грузія Online".

"Якщо комусь і належить (надати статус кандидата в ЄС. - Gazeta.ua), то це Грузії, а потім уже Україні та Молдові. Коли кажуть, що Україна в стані війни й через це їй має бути надано, перепрошую, якщо присвоєння статусу визначається війною, ми не хочемо війни", - зазначив він.

Політик наголосив, що його країна 30 років боролася на шляху будівництва демократії, а також заслужила на цей статус завдяки реформам, які провели впродовж останніх дев'яти років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може отримати "хибні очікування" зі статусом кандидата на вступ в ЄС - прем'єр Португалії

Радник голови Офіса президента України Михайло Подоляк відповів у Twitter на таку заяву грузинського прем'єра. Він наголосив, що ніхто не записується в "чергу" на смерть від російських ракет, а Україна платить високу ціну за демократію.

"ЄС платить високу ціну, щоб захистити західну цивілізацію. Бо цінності важливіші за зиск. А що важливіше для вас? Номер черги на кандидатство?" - написав Подоляк.

Єврокомісія 17 червня розглядатиме проєкт висновку щодо кандидатства України, Молдови та Грузії в ЄС. Брюссель спершу має домовитися з найвпливовішими державами-членами про те, за які саме рішення вони готові проголосувати. Кілька країн уже виступають проти, зокрема Нідерланди та Данія.

Україна й Молдова, імовірно, вже цього місяця набудуть статусу кандидата на членство. Але це може відбутися з умовами, які поки що не розкривають.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії заявили, що заслужили статус кандидата в ЄС більше, ніж Україна - в ОП відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути