четвер, 25 квітня 2019 15:30

У Гройсмана розгромили позицію Зеленського у мовному питанні

У Гройсмана розгромили позицію Зеленського у мовному питанні
Представники Кабміну під час ухвалення мовного закону. Фото: Богдан Бортаков

Озвучені Володимиром Зеленським застереження щодо закону про мову безпідставні.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в ефірі телеканалу "Прямий".

"Склалося враження, що Володимира Зеленського дезінформує його оточення щодо цього законопроекту. Тому з'являються пости, які виставляють його не в найкращому світлі перед українським суспільством.

Насправді законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної зареєстровано у Верховній Раді 9 червня 2017-го. 2 роки тривало його обговорення на всіх майданчиках країни. Від наукових конференцій, круглих столів, симпозіумів до широкого громадського обговорення на телеекранах, у засобах масової інформації. У жовтні його ухвалили у другому читанні — півроку тому. І 2,5 місяці остаточна редакція законопроекту висить на сайті Верховної Ради, де кожна людина може його прочитати", — наголосив Розенко.

Зранку 25 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та загалом законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної.

За проголосували 279 народних депутатів. 38 парламентарів виступили проти, серед них — уся фракція "Опозиційного блоку".

Переможець президентських виборів Володимир Зеленський вважає за необхідне проаналізувати процедуру ухвалення закону про мову. На його думку, закон не пройшов достатньо широкого обговорення із громадськістю та став "заручником політичної риторики" під час виборів.

Зараз ви читаєте новину «У Гройсмана розгромили позицію Зеленського у мовному питанні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути