пʼятниця, 29 квітня 2011 14:19

У Генпрокуратурі кажуть, що Луценко не відмовлявся від їжі

У Генпрокуратурі кажуть, що Луценко не відмовлявся від їжі

Заяви захисників колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка та його дружини про те, що екс-глава МВС оголосив голодування і з 22 квітня відмовляється відмовився від їжі не відповідають дійсності.

Про це сказано в заяві прес-служби Генпрокуратури.

"Ці заяви не відповідають дійсності, зроблені з метою дискредитації органів слідства і тиску на нього шляхом формування помилкової громадської думки", - йдеться в заяві.

Як відзначили в Генпрокуратурі, за інформацією керівництва Київського СІЗО, де знаходиться Юрій Луценко, він "від їжі не відмовлявся і продовжує харчуватися як і нші затримані".

У Генпрокуратурі також підкреслили, що екс-глава МВС регулярно отримує передачі.

"Стан здоров'я Юрія Віталійовича Луценка. Та умови його змісту постійно контролюються і повністю відповідають встановленим нормам", - запевняють у відомстві.

Генеральна прокуратура України звертає увагу захисту екс-міністра і його рідних на неприпустимість перекручування фактів і поширення недостовірної інформації про хід слідства.

28 квітня дружина екс-міністра Ірина Луценко заявила, що її чоловік офіційно не інформував керівництво СІЗО про свою голодування, оскільки зробив відповідну заяву в залі судового засідання, коли йому продовжили термін утримання під вартою.

Луценко також зазначила, що остання передача з їжею була 19 квітня, і з минулої п'ятниці її чоловік "п'є воду, чай без цукру і каву з цукром, взагалі не вживаючи їжі".

Зараз ви читаєте новину «У Генпрокуратурі кажуть, що Луценко не відмовлявся від їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути