четвер, 23 травня 2013 13:18

У "Фронту змін" немає рейтингу без Яценюка — експерт про злиття із "Батьківщиною"

У "Фронту змін" немає рейтингу без Яценюка — експерт про злиття із "Батьківщиною"
Фото: 24tv.ua

Якщо все ж таки "Фронті змін" об'єднається із "Батьківщиною", то жодних серйозних змін не відбудеться, а очолить цю структуру, швидше за все — лідер фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк.

Про це в Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, коментуючи заяву лідера фракції "Батьківщини".

"Це не велика подія, бо у "Фронті змін" немає серйозної політичної вартості, тому що вартість політичних партій оцінюється рейтингом. У "Батьківщини" є певний самостійний рейтинг, у Партії регіонів є певний самостійний рейтинг, а от рейтингу у "Фронту змін", без Яценюка, немає", - підкреслив політолог.

Окрім того, він наголосив, що є два цікавих моменти — ім'я лідера, який очолить таку структуру, та який рейтинг вона матиме.

"Цікаво те, хто очолить цю структуру. Напевне, що поки найбільше шансів на це має Яценюк, та те, який рейтинг буде у цієї структури. Просто може відбутися організаційне приєднання того, що лишилося від "Фронту змін" до "Батьківщини", - наголосив він.

Також, на його думку, є цікавість в тому, що лідером "створеної структури, може стати людина, яка очолювала іншу структуру".

Окрім того, говорячи про те, що зміниться в опозиційному середовищі, якщо Яценюк дійсно очолить таку структуру, то він сказав: "Нічого не зміниться. Це свідчитиме про те, що в "Батьківщині" остаточно організаційно затвердилось лідерство Яценюка. Воно й до того було".

Водночас, експерт зауважив, що зараз є певні "суперечки в середині Об'єднаної опозиції щодо лідерства Яценюка".

"Зокрема його рейтинг був підірваний появою "тушок", які ще із середовища "Фронту змін", тому якщо Яценюк очолить "Батьківщину", то у фракції навряд чи зміниться лідерство. Основне, що зупинило Об'єднану опозицію, це питання рейтингу. Яценюк зараз об'єктивно має, в цій політичній силі, найбільший рейтинг. Поміняти його на іншу людину — це починати все з початку. До цього вони не готові", - висловив переконання Таран.

Нагадаємо, вчора лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк обіцяє, що скоро відбудеться об'єднання "Батьківщини" та "Фронту змін". Він сказав, що нещодавно отримав листа від екс-прем'єра Юлії Тимошенко: "Ми обговорили всі базові питання. Цей процес іде, і він обов'язково завершиться об'єднанням".

Зараз ви читаєте новину «У "Фронту змін" немає рейтингу без Яценюка — експерт про злиття із "Батьківщиною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути