Ексклюзиви
вівторок, 08 лютого 2011 19:46

У Єжеля обіцяють не годувати солдатів сухими пайками

У Єжеля обіцяють не годувати солдатів сухими пайками

Станом на 8 лютого 2011 року жодна з військових частин Збройних Сил України не переходила на харчування сухими пайками.

Про це повідомили в департаменті преси та зв'язків зі ЗМІ Міністерства оборони.

"Ситуація щодо харчування військовослужбовців строкової служби та служби за контрактом абсолютно керована і знаходиться під постійним контролем керівництва Міністерства оборони та Збройних Сил України", - заявили в прес-службі.

"Якщо якась з комерційних структур буде не спроможна або з тих чи інших причин відмовиться від забезпечення харчування військовослужбовців, як мінімум дві-три з восьми аутсорсінгових компаній, які забезпечують організацію харчування військовослужбовців і мають необхідні потужності та можливості, висловили готовність негайно приступити до харчування військовослужбовців", - уточнюють в відомстві.

У Міноборони підтвердили, що дійсно виникла заборгованість перед двома фірмами, які надають послуги з організації харчування військовослужбовців, на загальну суму близько 120 мільйонів гривень.

"У 2007 році, коли комерційні структури приступили до харчування військових, пролонгація договорів відбувалася щороку. Але виникали різні неузгоджені питання, які необхідно було вирішувати на законодавчому рівні", - повідомили в прес-службі.

Було опрацьовано зміни до закону про державні закупівлі, в якому було визначено - продовжувати дії договорів з 1 січня 2011 року з переможцями торгів 2007-2010 років.

Згодом було прийнято інше рішення - продовжувати договори не з переможцями торгів 2007-го, а тільки 2009-2010 років.

"Виникла колізія, що Міністерство оборони не може подовжити дію договорів. Не дивлячись на це, фірми продовжують надавати послуги з організації харчування військовослужбовців і надалі, без зривів", - зазначили в міністерстві.

У відомстві зазначають, що вирішити нормативно-правову колізію, що виникла в цьому питанні, можливо лише в судовому порядку.

Зараз усі матеріали знаходяться в Господарському суді Києва. Тільки після рішення суду Міністерство оборони України зможе погасити існуючу заборгованість, не порушуючи норм чинного законодавства.

Нагадаємо, як повідомила заступник директора ТОВ "Івала" Ольга Ларіна, низка військових частин Київського, Харківського, Дніпропетровського, Полтавського, Сумського і Донецького регіонів можуть залишитися без харчування вже у вівторок.

Зараз ви читаєте новину «У Єжеля обіцяють не годувати солдатів сухими пайками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути