Ексклюзиви
четвер, 21 лютого 2008 10:12

У Євросоюзі вважають, що Україна невірно поводитьcя з Росією

Україні не варто розраховувати на допомогу Євросоюзу в нинішній газовій суперечці з Росією. Таку думку в інтерв"ю "Німецькій хвилі" висловила експерт Французького інституту міжнародної політики Сюзанне Ніс.

За словами Ніс, Євросоюз нині не має бажання підтримувати Україну.

Такі настрої панували і під час конференції з питань енергетики, яку нещодавно організовував Французький інститут міжнародної політики.

Експерт вважає, що нині в Брюсселі ситуацію оцінюють по-іншому.

"Два роки тому тут вважали, що Україна однозначно є жертвою. А Росія проводила агресивну стратегію. Сьогодні усі говорять, що Україна невірно поводитьcя", - зазначає Ніс.

До того ж, на думку експерта, в ЄС вважають, що завдяки дешевим російським енергоносіям Україна має змогу виробляти недорогу продукцію і проводить політику демпінгу стосовно європейських виробників.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко у четвер у Москві планує обговорити питання постачання газу із керівником "Газпрому" Олексієм Міллером.

Напередодні секретаріат президента Віктора Ющенка назвав наміри Тимошенко спробою дезавуювати домовленості Ющенка з президентом Росії Володимиром Путіним, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Євросоюзі вважають, що Україна невірно поводитьcя з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути