середа, 25 квітня 2012 09:05

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Євросоюзі та США вимагають негайно розібратися із побиттям Тимошенко

У Євросоюзі та США вимагають негайно розібратися із побиттям Тимошенко
Від української влади чекають роз'яснень. Фото: www.segodnya.ua

Європейська комісія чекає в терміновому порядку пояснень від української влади щодо того, що відбувається з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Про це заявили у вівторок в Єврокомісії, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Там обізнані про голодування Тимошенко, яке "вона розпочала після того, як, за її твердженням, була піддана жорстокому поводженню під час її транспортування з в'язниці до лікарні 20 квітня".

"Ми в терміновому порядку чекаємо роз'яснення від української влади про ситуацію з Тимошенко і наполягаємо на тому, щоб відповідна і незалежна людина і її адвокат отримали до неї негайний доступ на досить тривалий період", - сказано в коментарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я думала, що настали останні хвилини мого життя. Від болю та страху я почала кликати на допомогу", - Тимошенко

У той же час, посольство США в Україні також має намір розібратися з побиттям Тимошенко.

Про це  у Дніпропетровську у ході лекції для студентів Дніпропетровського національного університету заявив Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт.

"Ми серйозно ставимося до всієї інформації щодо цієї справи. Ми обов'язково намагатимемося розібратися в цій інформації. Ми сподіваємося, що вибіркове судочинство буде зупинено", - зазначив посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія просить Україну проявляти гуманність до Тимошенко

Відповідаючи на запитання студентів про можливість введення санкцій до українських високопосадовців через переслідування лідерів опозиції, посол США заявив, що керівництво його країни та країн Євросоюзу мали розмови з президентом України Віктором Януковичем про переслідування його політичних опонентів.

Зараз ви читаєте новину «У Євросоюзі та США вимагають негайно розібратися із побиттям Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути