Ексклюзиви
середа, 13 жовтня 2010 10:26

У Європі стурбовані "демократією Януковича"

У Європі стурбовані "демократією Януковича"

У Великій Британії та у всій Європі стурбовані ситуацією зі станом демократії та прав людини в Україні.

Про це заявив міністр британського уряду у справах Європи Девід Лідінгтон у інтерв'ю українській службі "Бі-Бі-Сі" напередодні свого візиту до України.

"Я хотів би дізнатися від українських лідерів, чому вони часом вдаються до певних кроків. Деякі останні події викликали певне занепокоєння, і не лише в Сполученому Королівстві", - сказав Лідінгтон.

"Ми стурбовані, і якщо ви подивитеся на нещодавню резолюцію, що її ухвалила Парламентська Асамблея Ради Європи, то зможете побачити, що це занепокоєння поділяють країни цілого Європейського Союзу", - сказав британський міністр.

"Всі вони є друзями України! Але вони висловлюють стурбованість, хоча не налаштовані неприязно до України. Сполучене Королівство, так точно!", - запевнив він.

При цьому він запевнив, що Велика Британія, як і інші країни ЄС виступають за поглиблення відносин з Україною.

"Ми хочемо бути гарними справжніми друзями України. Хочемо поглиблювати наші взаємини, але існує певна стурбованість щодо питань стану демократії та прав, які гарантуються українською Конституцією, і ми маємо про це поговорити", - сказав чиновник

"Ми хочемо, аби спостерігався прогрес у плані підписання всеохоплючої угоди про зону вільної торгівлі, а також щоб була підписана Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом", - додав він.

При цьому він не зміг назвати конкретної дати підписання документу.

"Хотілося б бачити, аби обидві ці угоди - про асоціацію та про створення зони вільної торгiвлі - були готові якомога швидше. Для цього потрібний значний поступ у проведенні економічних та політичних реформ всередині самої України. Я хотів би, аби ми пришвидшили поступ до угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі, але це не те, що перебуває в руках уряду у Лондоні", - сказав британський міністр, зазначивши, що виступає за приєднання України до ЄС.

"Ми зі свого боку бажаємо Україні максимальних успіхів у її намірах поглибити стосунки з Євросоюзом. Ми виступаємо за європейське майбутнє України. Але політична, а також економічна реформа є невід'ємними частинами цього процесу", - сказав британський міністр.

Очікується, що угода про створення зону вільної торгівлі між Україною та ЄС буде укладено у 2011 році.

Зараз ви читаєте новину «У Європі стурбовані "демократією Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути