Ексклюзиви
середа, 14 листопада 2012 13:55

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Європі хочуть, щоб Тимошенко та Луценка лікували у стаціонарі

У Європі хочуть, щоб Тимошенко та Луценка лікували у стаціонарі
Фото: donbass.ua

Європейський комітет Ради Європи з попередження тортур і жорстокого поводження закликає українську владу вжити всі заходи, щоб забезпечувати лікування та медогляд усіх в'язнів, які цього потребують, за межами СІЗО без затримок.

Про це йдеться у спеціальному звіті, оприлюдненому Комітетом у середу, повідомляє "Тиждень.ua".

Звіт було складено за результатами відвідування ряду виправних установ спеціалістами Комітету з 29 листопада по 6 грудня 2011 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко вважає Тимошенко єдиним опозиційним лідером

Експерти організації підкреслили, що тюремна влада несе відповідальність за охорону здоров'я всіх ув'язнених і повинна докласти всіх зусиль, щоб забезпечити негайне встановлення точного діагнозу хворих ув'язнених та надання адекватного лікування всім ув'язненим.

У зв'язку з цим особливу занепокоєність Комітету викликало лікування та медичне обстеження Юрію Луценка, Юлії Тимошенко та Валерія Іващенка.

"Комітет повинен висловити свою занепокоєність тим, що щодо кожної з трьох зазначених осіб відбувалися значні затримки (з різних причин) у призначенні та проведенні спеціальних медичних оглядів поза межами СІЗО", - йдеться у доповіді.

"Проблеми такого штибу ЄКПТ спостерігав неодноразово під час своїх попередніх візитів до київського СІЗО та інших пенітенціарних закладів в Україні", - наголошує інституція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луценка є шанс виграти апеляцію – експерт

"Комітет настійно закликає українську владу вжити всіх необхідних заходів для забезпечення того, щоб у майбутньому всі в'язні, які потребують фахового лікування чи огляду, потрапляли в лікарні за межами СІЗО без невиправданої затримки", - йдеться у доповіді.

Комітет також просить українську владу надавати йому детальні звіти про всі медичні процедури, здійснені щодо Тимошенко та Луценка, а також надати йому копію доповіді членів міжнародної медичної комісії, яка обстежувала Тимошенко у лютому 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «У Європі хочуть, щоб Тимошенко та Луценка лікували у стаціонарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути