понеділок, 15 липня 2013 14:40

У Європейському суді почався розгляд другої скарги Тимошенко

У Європейському суді почався розгляд другої скарги Тимошенко
Юлія Тимошенко. Фото: sevbat.com.ua

Європейський суд з прав людини почав розглядати другу скаргу Юлії Тимошенко щодо газової справи.

Про це повідомляє Українська правда, посилаючись на сайт суду.

Друга заява, подана 10 серпня 2011 року, стосується питань справедливості кримінального провадження.

У ній Тимошенко скаржиться на труднощі, з якими їй довелося зіткнутися захищаючи свою справу в національних судах, та ставить під сумнів незалежність і неупередженість судів.

Вона також ставить під сумнів якість положень Кримінального Кодексу України, які було застосовано в її справі, й заявляє про порушення статті 7 (ніякого покарання без закону) в зв'язку з цим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: Найбільша проблема Януковича - те, що він натворив з Тимошенко

Спираючись на статтю 18 (межі застосування обмежень прав), Тимошенко скаржиться у заяві, що кримінальна справа проти неї була політично мотивованою та становила зловживання системою кримінального правосуддя.

Окрім цього екс-прем'єр також подала низку скарг за статтею 3 (заборона катування або нелюдського чи такого, що принижує гідність, поводження або покарання) та/або статтею 8 (право на повагу до приватного і сімейного життя).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Янукович дозволить Тимошенко виїхати на лікування до Німеччини, Євросоюз може підписати угоду про асоціацію - Яценюк

Насамкінець, Тимошенко у заяві поскаржилась, що починаючи з 5 серпня 2011 року вона була позбавлена будь-якої можливості спілкуватися із засобами масової інформації та зовнішнім світом, що негативно вплинуло на її політичне життя, йдеться в повідомленні суду.

Нагадаємо, що у травні 2013 суд задовольнив першу скаргу Тимошенко на незаконний арешт, щоправда не знайшовши ознак тортур щодо неї.

Зараз ви читаєте новину «У Європейському суді почався розгляд другої скарги Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути