Ексклюзиви
пʼятниця, 06 грудня 2013 11:54

У Євромайдану з'явився конкретний революційний план дій

У Євромайдану з'явився конкретний революційний план дій
Фото: Українська правда

Українська опозиція оприлюднила План дій учасників Євромайдану.

Про це йдеться на офіційній сторінці УДАРу.

Завданням мінімум є звільнення політичних в'язнів, кримінальні справи проти Захарченка, "беркутівців", які винні у побитті демонстрантів, відставка Уряду Азарова.

Завдання максимум – дострокові парламентські та президентські вибори.

Серед міжнародних заходів передбачається задіяння на повну потужність всього потенціалу провідних міжнародних організацій, зокрема: у зв'язку з грубим порушенням прав людини в Україні в процесі незаконних акцій так званих правоохоронних структур і особливо спецзагону МВС "Беркут" звернутися до Ради з прав людини ООН та Верховного комісара ООН з прав людини, Ради Європи, неурядової міжнародної організації "Репортери без кордонів", міжнародних правозахисних організацій (Amnesty International, Human Rights Watch).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція заблокувала трибуну в парламенті

У зв'язку з тим, що репресивні заходи владних структур в Україні організуються, оплачуються керівними особами держави, які, за неодноразовими повідомленнями ЗМІ, є причетними до масованого розкрадання державних активів і незаконного збагачення за рахунок населення країни, а також незаконного вивезення коштів за межі країни, звернутися до: міжнародної організації з питань боротьби з незаконним відмиванням коштів (FATF), Світового банку, Управління ООН з наркотиків та злочинності, окремих урядів країн Групи 20, неурядової міжнародної організації "Репортери без кордонів".

Для забезпечення легітимних інтересів громадянського суспільства України у стосунках з міжнародними організаціями в терміновому порядку утворити Національний комітет із захисту громадянських прав в Україні, до складу якого мають увійти представники політичних партій, громадянського суспільства, зокрема, студентська молодь, що бере участь у протестах, представники малого бізнесу, лідери громадської довіри, знакові постаті тощо.

Основною функцією комітету має стати документування злочинів проти людяності в Україні.

Утворити його представництва в усіх регіонах України. До складу комітету максимально інтегрувати вже існуючі громадські організації.

Ухвалити на Майдані звернення до ООН, ОБСЄ, ПАРЄ, ЄС про ескалацію насильства і репресій влади проти мирних громадян України, - йдеться в Плані дій.

Організаційно-правовими заходами опозиція вбачає: примушення працювати Уповноваженого з прав людини. Постійно вимагати від неї конкретних дій, використання повноважень для розслідування у повному обсязі побиття мирних мітингувальників. Постійно інформувати Майдан про її дії та бездіяльність; вимогу від Генеральної прокуратури публічної інформації про хід розслідування побиття. Постійно інформувати Майдан про її дії та бездіяльність; формування "Чорної книги катів і порушників прав людини в Україні" і оголосити на Майдані перші прізвища осіб, які будуть внесені до неї. Направити цю книгу в усі міжнародні організації до  урядів демократичних країн; вимогу початку кримінального провадження проти міністра внутрішніх справ України Захарченка за дії "Беркуту" 30 листопада та 1 грудня. Створити ТСК з цього питання у Верховній Раді України.

До заходів громадської непокори віднесено бойкот товарів та послуг тих компаній та організацій, власники яких є депутатами або активістами Партії регіонів; звернення до державних службовців, не згодних з нинішньою політикою  влади із закликом добровільно подати у відставку; демонстрації протесту проти візиту в Україну керівників глав держав і урядів, які підтримують чинний режим.

Крім того у плані дій йдеться про проведення акцій протесту під "Межигір'ям".

 

Зараз ви читаєте новину «У Євромайдану з'явився конкретний революційний план дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути