четвер, 16 серпня 2012 14:28

Спецтема: Боротьба за "мову"

У Донецьку бюджетників зігнали на мітинг у підтримку "языка"
8

Фото: Фото: novosti.dn.ua

Сьогодні, 16 серпня, під стінами Донецької ОДА проходить акція Партії регіонів на підтримку розгляду Донецькою облрадою питання "Про реалізацію закону України "Про основи державної мовної політики" в Донецькій області", наміченого на сьогоднішню позачергову сесію.

На площі перед будівлею ОДА зібралося близько 1500 осіб, у руках вони тримають прапори ПР і національні прапори України. Також вони тримають в руках банери "ПР виконує свої зобов'язання", "Ми хочемо говорити рідною мовою", "Партія регіонів тримає слово".

Після початку цієї акції до площі підійшли представники національно-патріотичних сил. Їм показали рішення обласного адміністративного суду про заборону проведення акції політичної партії "Свобода".

У відповідь присутні донецькі правозахисниці Марія Олійник та Євгенія Ратникова сказали, що вони - представники громадської організації "Просвіта", які прийшли провести захід, не заборонений судом і спрямований на з'ясування громадської думки щодо "мовного" проекту рішення облради. Як наслідок, проведенню їхньої акції не стали перешкоджати, у ній бере участь близько 20 осіб.

Також до будівлі Донецької облради прийшли кандидати в народні депутати по 42 і 41 округах Микола Волинко і Володимир Деркач. Вони спробували пройти в будівлю ОДА, однак їх зупинили правоохоронці. Після пред'явлення своїх кандидатських посвідчень вони були пропущені в будівлю облдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку бюджетників зігнали на мітинг у підтримку "языка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути