середа, 15 серпня 2012 21:33

Українська еліта закликала відзначити День незалежності мітингами проти "узурпатора Януковича"

Українська еліта закликала відзначити День незалежності мітингами проти "узурпатора Януковича"
Дмитро Павличко. Фото: unian.ua

Народний комітет захисту України у зв'язку з підписанням президентом України Віктором Януковичем "мовного закону", оголосив відкриту заяву про народну мобілізацію суспільства з метою протистояти свавіллю влади.

"8 серпня 2012 р. президент Янукович підписав схвалений (всупереч Регламенту Верховної Ради України) депутатами-регіоналами, комуністами та литвинівцями мовний закон Ківалова – Колесніченка. Російська мова, яку в Україні ніхто не забороняв, не принижував і яка не потребувала жодного захисту, відтепер буде фактично другою державною не тільки в регіонах, де іншомовна група становить 10 відсотків населення, а й по всій території України", - говориться у заяві.

Закон спрямований не на консолідацію суспільства, вважають у народному комітеті захисту України.

"Ініціатором прийняття цього закону є президент Янукович, узурпатор державної влади, прислужник кремлівських вождів, який віддав Росії частину української території в Криму, доручив росіянам керувати найважливішими міністерствами, а в гуманітарній сфері проводить промосковську політику з метою включення України у так званий "Русский мир".

На думку комітету, президент Янукович проявив себе як державний злочинець, заперечивши Голодомор і не вислухавши аргументи делегації української інтелігенції з приводу мовного закону.

У свою чергу комітет народного захисту України закликав "усіх мислячих українців, студентську молодь, усі опозиційні сили до об'єднання" і провести День незалежності як систему мітингів проти діючого голови держави.

Заяву підписали такі видатні суспільні та культурні діячі як Дмитро Павличко (він же координатор комітету), Віктор Баранов, В'ячеслав Брюховецький, Лариса Брюховецька, Володимир Василенко, Євген Гірник, Богдан Горинь, Іван Дзюба, Олесь Доній, Юрій Дорошенко, Роман Іваничук, Мирослав Левицький, Михайло Лівінський, Роман Лубківський, Левко Лук'яненко, Андрій Мохник, Юрій Мушкетик, Валентин Наливайченко, Наталія Осьмак, Микола Петренко, Дмитро Пилипчук, Мирослав Попович, Олександр Скіпальський, Михайло Слабошпицький, Олег Чорногуз, Валерій Шевчук, Василь Шкляр, Юрій Щербак.

Зараз ви читаєте новину «Українська еліта закликала відзначити День незалежності мітингами проти "узурпатора Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути