Ексклюзиви
пʼятниця, 02 лютого 2024 10:21

Спецтема: Війна Росії проти України

У Держдепі відповіли на заяву Путіна про "демілітаризовану зону"

У Держдепі відповіли на заяву Путіна про "демілітаризовану зону"
Важко мати демілітаризовану зону, коли російські війська продовжують діяти на українському боці кордону. Фото: pixabay.com

Державний департамент Сполучених Штатів Америки відреагував на ідею російського диктатора Володимира Путіна створити "демілітаризовану зону" між Російською Федерацією та Україною.

Росії спершу потрібно демілітаризувати окуповані частини України, заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу.

"Я намагаюся зрозуміти, як можна реалізувати демілітаризовану зону між РФ і Україною, коли російські війська зараз перебувають на території України", - сказав він.

Важко мати демілітаризовану зону, коли російські війська продовжують діяти на українському боці кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США зробив заяву про членство України в НАТО

Путін неоднократно давав зрозуміти, що він змінив своєї мети. Він прагне завоювати та підкорити Україну, наголосив Міллер.

"Якщо РФ насправді зацікавлена в демілітаризованій зоні, вона могла б почати з демілітаризації тих частин України, де зараз перебувають російські війська", - додав він.

Кремль збирається інтегрувати окуповані українські території до РФ упродовж наступних 6 років. Про такі плани заявив нещодавно російський диктатор Володимир Путін, повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «У Держдепі відповіли на заяву Путіна про "демілітаризовану зону"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути