четвер, 12 квітня 2012 16:33

У Державній пенітенціарній службі вважають, що журналістське розслідування надумане?

У Державній пенітенціарній службі вважають, що журналістське розслідування надумане?
У пенітенціарній службі впевнені, що 90% інформації про порушення у СІЗО - не правда. Фото: chitay.net

Голова Державної пенітенціарної служби України Олександр Лисицький заявляє, що 90% фактів, які викладені у журналістському розслідуванні про Лук'янівське СІЗО, не підтверджується. Про це він сказав сьогодні журналістам на прес-конференції.

Лисицький зазначив, що нині управління Державної пенітенціарної служби в Київській області провело службове розслідування, і всі матеріали з цього питання направлені в прокуратуру.

"Прокуратура перевіряє, вона зобов'язана це перевіряти. В даний час йде перевірка тих фактів, які були викладені в Інтернеті і в телепрограмах. Одне можу сказати, що, за нашими даними, на сьогоднішній день 90% фактів, які викладені, вони не підтверджуються" , - сказав він.

Разом з тим, Лисицький не став заперечувати, що в ізоляторі є проблеми з грибком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лук'янівський СІЗО відповідає своїм "стандартам" - німецький омбудсмен

"Те, що стосується фактів за гроші надання  послуг, чи передачі телефонів, у нас цих фактів немає. Ті опитування, які ми провели серед співробітників, ув'язнених, підтверджують, що немає таких фактів. Потрапляють ці заборонені предмети ... За минулий рік ми вилучили близько 5 тисяч телефонів ", - заявив він.

Нагадаємо, в своєму фільмі журналісти показали жахливі умови утримання ув'язнених Лук'янівського СІЗО. Сюжет складається з відеозаписів, знятих самими ув'язненими на мобільні телефони, які, як відомо, їм заборонено мати. Показані умови утримання ув'язнених істотно відрізняються від тих, що зазвичай демонструють гостям СІЗО - делегаціям міжнародних правозахисників і журналістів. Крім того, журналісти змогли, за їх визнанням, підкупити співробітників СІЗО, щоб мати можливість передавати в СІЗО заборонені предмети. Також, згідно фільму, в деяких камерах Лук'янівського СІЗО був виявлений небезпечний грибок, а якість питної води, яку змушені пити ув'язнені, значно нижче норми.

Після виходу цього скандального фільму президент Віктор Янукович доручив генеральному прокурору Віктору Пшонці перевірити викладені в ньому факти. У зв'язку із цим начальник Київського СІЗО Євген Домбровський був тимчасово відсторонений від виконання посадових обов'язків. Замість нього призначено Павло Голубовського.

Зараз ви читаєте новину «У Державній пенітенціарній службі вважають, що журналістське розслідування надумане?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути