четвер, 12 квітня 2012 13:17

Лук'янівський СІЗО відповідає своїм "стандартам" - німецький омбудсмен

Лук'янівський СІЗО відповідає своїм "стандартам" - німецький омбудсмен
Маркус Льонінг зустрівся з Юрієм Луценком та Femen. Фото: newsbalt.ru

Уповноважений федерального уряду Німеччини з питань прав людини Маркус Льонінг відвідав київський слідчий ізолятор, поговорив з екс-главою МВС Юрієм Луценком, представниками влади та опозиції і навіть членами руху FEMEN.

На прес-конференції в четвер він наголосив, що відвідав різні камери, в тому числі ті, в яких знаходився екс-глава МВС Юрій Луценко (в даний час він у клініці поза СІЗО - ред.).

"Я бував у різних тюрмах і можу сказати, що за своїми стандартами, ця нічим не відрізняється від інших", - сказав омбудсмен.

За його словами, на зустрічі з Луценком той поінформував, що в тій камері, яку відвідав німецький омбудсмен, Луценко перебував досить короткий проміжок часу, а більшу частину він провів у приміщенні зі значно гіршими умовами.

Льонінг додав, що в цілому Луценко зазначив, що це проблема всієї системи і в поганих умовах містяться всі ув'язнені.

В ході свого візиту в Україну німецький омбудсмен також провів ряд зустрічей з представниками громадянського суспільства, опозиції і українського уряду.

Зокрема, за його словами, відбулася зустріч з уповноваженим уряду у справах ЄСПЛ Валерією Лутковською, керівництвом Українського Гельсінського союзу, з трьома членами жіночого руху FEMEN, радником президента Україна Мариною Ставнійчук, а також низкою інших представників громадських організацій.

Зараз ви читаєте новину «Лук'янівський СІЗО відповідає своїм "стандартам" - німецький омбудсмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути