неділя, 08 квітня 2012 12:13

У державі не має бути жодної недоторканної особи - Гриценко

У державі не має бути жодної недоторканної особи - Гриценко
Почати з трьох категорій — слідчий, прокурор і суддя ФОТО: Сергій Старостенко, Gazeta.ua

В Україні можна побороти корупцію за допомогою чотирьох принципів. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав лідер "Громадянської позиції", народний депутат-"нашоукраїнець" Анатолій Гриценко.

"Перше — у державі не повинно бути жодної недоторканної посадової особи, включаючи президента. Вчинив кримінальний злочин — пішов під суд. Друге — повирізати ті хабароємні функції, які перебрало на себе чиновництво, де надають дозволи", - зауважив нардеп.

За словами "нунсівця", третій спосіб - декларування всіма призначеними та обраними посадовцями доходів і витрат не тільки своїх, а й усіх членів родини.

"Четверте — жорстка кримінальна відповідальність за хабарництво та корупцію. Почати з трьох категорій — слідчий, прокурор і суддя. Це ті люди, які або тримають вертикально планку закону, або кидають її в багнюку. Зараз вона в багні. Якщо хтось із них за хабар кине за ґрати невинного або відпустить злочинця, то такому слідчому, прокурору чи судді — пожиттєво в'язниця, без права амністії і з конфіскацією майна. Тоді влада буде прозорою і суспільство сприйме, що закон — один для всіх", - зазначив Гриценко.

Повністю інтерв'ю ЧИТАЙТЕ ТУТ.

 

 

Зараз ви читаєте новину «У державі не має бути жодної недоторканної особи - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути