четвер, 18 серпня 2011 10:57

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Чехії бояться, що в Україні можуть початись заворушення через арешт Тимошенко

У Чехії бояться, що в Україні можуть початись заворушення через арешт Тимошенко

Євродепутат від Чеської республіки Зузанна Ройтова вважає, що судовий процес над Юлією Тимошенко є не тільки приводом для обурення з боку демократичної світової спільноти, але й сигналом, що з чинною українською владою стає неможливим конструктивний діалог.

Як повідомила прес-служба Тимошенко, Ройтова, зокрема, зазначила, що суд над Тимошенко тягне за собою критику інших країн, тому що такий процес свідчить про те, що "з українською владою не можна мати чесний діалог".

За словами євродепутата, повідомлення про арешт Юлії Тимошенко 5 серпня є "дуже поганою новиною для демократії в Україні".

"Це просто черговий крок у прагненні не дозволити Тимошенко спілкуватися з виборцями і готуватися до виборів. Те, що її було взято під арешт, доводить те, що ми давно підозрювали: в Україні не йдеться про розслідування, йдеться про те, щоб обмежити опозицію, зробити так, щоб вона не мала успіху у майбутніх виборах", - зауважила чеський політик.

Ройтова вважає, що такими своїми діями українська влада може спровокувати громадянське протистояння.

"Я бачу, що люди в Україні починають реагувати на це, і починаю побоюватися гіршого. Що будуть сутички між двома групами політиків, справжнім політичним істеблішментом і опозицією, так що влада заграє з можливістю громадянського конфлікту, а це найгірше", - заявила євродепутат .

Зараз ви читаєте новину «У Чехії бояться, що в Україні можуть початись заворушення через арешт Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути