четвер, 25 липня 2013 12:32

У Черкасах жителі протестують проти забудови водовідвідної канави

Півсотні мешканців мікрорайону Дахнівка у Черкасах вийшли протестувати проти забудови водовідвідної канави – гідротехнічної споруди, в яку 50 років стікали ґрунтові води.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Останні кілька років там почали будувати котеджі. Жителі мікрорайону скаржаться, що тепер в їхніх льохах стоїть вода, а хати тріщать по швах.

"Наші вулиці стоять на пливуні, грунтові води дуже близько – всього півметра. У 1958 році місцевий колгосп прорив канаву до Дніпра для їх відводу. Але три роки тому невідомі, які називалися власниками землі, почали підсипати береги канави. Вода відразу з'явилася в наших льохах. Хати почали тріщати й просідати", – розповідає місцева жителька Наталія Клименко.

Протестувальники розказали, що звернулися до Леоніда Даценка (невизнаний депутат по виборчому округу № 197. Кандидат від ВО "Батьківщина" — ред.). На його прохання приїхали депутати з Верховної Ради. Будівництво зупинили.

В День Хрещення Русі "Свобода" проведе акцію протесту "під носом" в Кирила і Путіна

"А в цьому році знову їздять якісь люди, щось міряють, придивляються, свердлять. Кажуть, що колишні власники продали ділянку новим. Боїмося, що канаву засиплють і розпочнуть будувати", - сказала Клименко.

Невизнаному переможцю виборів Даценку місцеві скаржилися на те, що забудовники підключаються до старих газових мереж, через що узимку гаснуть котли. Згадували, як каналізацію, відкачану з обійсть скоробагатьків, зливали просто в Дніпро.

Натомість заступник міського голови Черкас Борис Євмина запевнив жителів, що нового будівництва не буде.

"Найближчим часом маємо організувати комісію, в яку включимо й ваших представників. Вона обстежить усе побережжя Дніпра, виявить незаконні будови. До складу включимо представників природоохоронної прокуратури" - заявив заступник міського голови.

Дахнівка – колишнє село на околиці Черкас уздовж Дніпра. Зараз – мікрорайон міста.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах жителі протестують проти забудови водовідвідної канави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути