субота, 27 квітня 2013 03:00

У Черкасах не вдалося затвердити новий склад виконкому

У Черкасах не вдалося затвердити новий склад виконкому
Фото: Інна Іщук

У Черкасах провели сесію міської ради, скликану Віктором Горкуном, секретарем міської ради. На ній мали затвердити зміни до бюджету й новий склад виконавчого комітету. Участь взяло 37 депутатів. Перед початком сесії декілька осіб тримають в руках відкопійований список попередніх кандидатур на посади у міськвиконкомі. Серед них найбільше обговорення викликає кандидатура Сергія Гури, колишнього заступника міського голови.

"Яка ж його професійність і компетентність у гуманітарних питання?" - обурюється працівниця виконкому.

На початку депутат Олег Ліходькін заявляє, що "Вільні демократи" не будуть брати участь в сесії, оскільки вважають її нелегітимною.

"Ми визнаємо незаконним рішення, яке прийняте 24 квітня про дострокове припинення повноважень міського голови Сергія Олеговича з тих підстав, що не було набуто повноважень у законному порядку депутатом Арсенюком, як це передбачено законом на черговому пленарному засіданні й не було забезпечено 41 голосу, необхідного для прийняття даного рішення. У зв'язку з цим ми не бачимо законодавчих підстав скликання сьогоднішньої сесії. Ми взагалі не вважаємо це сесією, а просто збір депутатів. Брати участь у прийнятті якихось рішень ми не будемо", - наголошує Ліходькін.

Арсенюк підходить до трибуни, виймає з кишені посвідчення, щоб продемонструвати присутнім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко обурився тиском Росії: "Нас не зажене ніхто в жоден союз!"

"Ось подивіться, що я є депутатом міської ради. Подивіться, - крутить на всі боки. – Спасіба за увагу", - каже й сідає на місце.

Після годинного обговорення бюджету депутати так і не виносять ніяких рішень. Після цього оголошують двогодинну перерву, тому що й досі не узгодили членів виконкому.

"Було мало часу. Ми уже прийшли до якогось рішення, але це дуже серйозна справа. Ті політичні сили, які брали участь в імпічменті міському голові здекларували, що вони хочуть мати представника по кожному напрямі роботи, щоб потім відповідати перед людьми", - пояснює Олександр Радуцький. На обговорення не йде. О 17.45 Віктор Горкун повідомляє, що у двох фракціях – "Партії регіонів" й "Батьківщині" - тривають переговори. Після цього усі депутати розходяться.

У соціальній мережі "фейсбук" Сергій Одарич так прокоментував цю подію:

"Сьогоднішня сесія яскраво продемонструвала міцність нової більшості. І їхнє спільне прагнення побудувати інше місто. За три заходи так і не змогли затвердити склад виконкому.  А я плідно попрацював з юристами. Практично всі судові рішення (включно з Конституційним судом) в аналогічних справах на користь громади. Рішення міських рад визнані незаконними і скасовані", - повідомив він.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах не вдалося затвердити новий склад виконкому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути