пʼятниця, 13 травня 2011 16:23

У Черкасах критикувати Тулуба прийшли з бітою і пряниками
7

Фото: Фото: Наталія Писарева

Сьогодні представники об'єднаної опозиції Черкащини провели пікетування обласної адміністрації та комунальних засобів масової інформації – газети "Нова Доба" та телестудії "Рось". Захід було присвячено проблемам свободи слова на Черкащині.

Близько 40 осіб зібралися об 11 годині біля обласної адміністрації. Тримали прапори УНП, "Свободи", Руху, "Батьківщини", УНСО. На сходах постаили розкладний столик, на якому поклали біту, медичний пластир, ножиці, пряники та дві шоколадки.

Ігор Сичов, заступник голови обласної УНП, у піджаку з наколотою паперовою зіркою Героя України грав роль губернатора Черкащини Сергія Тулуба.

"За останні пів року комунальні ЗМІ перетворилися на рупор Партії регіонів, - кричав у мегафон голова Черкаської УНП Леонід Даценко. – Офіційні газети "Нова Доба" і "Черкаський край" стали фоном для хизування чиновників. Зникло будь-яке живе слово про людину, черкащанина, його проблеми і прагнення".

Даценко показав присутнім лист заступника голови облради Рибака до районних рад області. Там написано про вимогу передплатити комунальні газети, і в тому числі газету обласної організації Партії регіонів "Черкащина регіональна".

Сичов, пародіюючи губернатора, порізав пластир та заклеїв рота "неугодним" журналістам. У їхній ролі виступили Владислав Борисюк із організації "Репортери без кордонів" та прес-секретар обласної "Свободи" Юрій Ботнар.

"А тепер конкурс для журналістів, - сказав Сичов. – Хто похвалить мене краще за всіх, той отримає смачну цукерку".

Повторював це протягом п'яти хвилин. Журналісти мовчали. Він подякував їм за громадянську позицію.

Пізніше "губернатор" Сичов заніс у редакції "Нової Доби" та "Росі" по пакету пряників та по шоколадці. Це премія "за службу владі". У приміщенні "Росі" сказали, що керівника немає в Черкасах, тому попросили залишити печиво на вахті.

"Ми пікетуємо не проти вас, - звернувся Михайло Вакуленко із "Свободи" до журналістів телестудії. – Ви наші, рідні журналісти, ви порядні. Ми протестуємо проти вашого донецького керівника. Надіємось, що він тут працюватиме недовго".

Акція тривала близько години. У опозиціонерів залишилося три пачки з пряниками. Їх роздали журналістам "Росі".

Нагадаємо, голову Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба назвали у переліку "ворогів преси" за підсумками 2010 року. Антирейтинг презентували Інститут масової інформації та Київська незалежна медіа-профспілка. Його звинуватили у тому, що він ініціював звільнення керівника ОДТРК "Рось" Михайла Калініченка. Останнього звільнили влітку минулого року наказом Держкомтелерадіо на підставі, що він викладає в Черкаському національному університеті.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах критикувати Тулуба прийшли з бітою і пряниками ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути