середа, 11 серпня 2010 15:45

Янукович божиться, що не допустить повернення цензури

Янукович божиться, що не допустить повернення цензури

Президент Віктор Янукович запевняє, що не допустить повернення цензури в Україну.

Про це сказано у його відповіді на заяву міжнародного інституту преси.

"Ще раз заявляю - процес розвитку і розширення свободи преси в Україні є незворотнім. І я ніколи не допущу повернення до цензури чи будь-яких інших методів тиску на журналістів", - заявив Янукович.

За його словами, факти, які наводяться в листі Міжнародного інституту преси, "були детально розслідувані і по них зроблені серйозні висновки".

"Стосовно рішення суду щодо телеканалів ТVi і 5-ий, то я як громадянин і як гарант Конституції не маю права впливати на суди. І думаю, що журналісти тут, як ніхто, повинні підтримати мої принципові позиції...Разом з тим, я завжди казав, що зроблю все можливе для того, щоб 5 канал продовжував мовити. Я сам часто дивлюся його передачі, зустрічаюся з журналістами П'ятого. Даю їм інтерв'ю", - додав він.

Президент також зазначив, що зацікавлений в тому, щоб в країні було якомога більше незалежних каналів.

Янукович також зазначив, що він "був і залишається відкритим для преси", і робить усе, щоб журналісти почувалися в Україні вільними.

"До речі, днями одна дуже гостра журналістка навіть звинуватила адміністрацію президента в тому, що "в АП пропаганды нет" і що ми не впливаємо на політику телеканалів. Я сприйняв цю критику як великий комплімент"

Водночас, на думку президента, "журналістика в Україні буває різна".

"Є серед публікацій і відверто замовні. Є непрофесійні - без перевірки фактів і т.д. Розумію - це процес росту. І по мірі того, як будуть розвиватися демократичні процеси в Україні - будуть рости і стандарти журналістики", - вважає він, пише прес-служба президента

Як відомо, у середу Міжнародний інститут преси закликав Януковича звернути увагу на погіршення стану свободи преси в Україні за останні півроку.

Раніше міжнародна організація "Репортери без кордонів" виступила з заявою, що рівень свободи преси в Україні суттєво знизився.

Зараз ви читаєте новину «Янукович божиться, що не допустить повернення цензури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути