понеділок, 29 листопада 2010 11:17

У Чехії не виключають, що дадуть Данилишину політичний притулок

У Чехії не виключають, що дадуть Данилишину політичний притулок

Перший віце-прем'єр-міністр, міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг не виключає, що чеська сторона розглядає питання надання політичного притулку колишньому міністру економіки України Богдану Данилишину.

Про це він сказав на брифінгу після переговорів з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком у понеділок у Києві.

"Що стосується політичного притулку — можливо, про це було подано клопотання, це питання, можливо, зараз вирішується", - сказав Шварценберг.

За словами Шварценберга, питання надання політичного притулку і питання екстрадиції Данилишина в Україну - це два різних процеси, які відбуваються незалежно один від одного.

"Політики в це не втручаються", - підсумував глава МЗС Чехії.

У свою чергу Грищенко додав, що ця тема знаходиться в площині взаємовідносин між правоохоронними органами України та Чехії.

"Жодної політики немає, і це питання на цьому етапі переговорів ми не обговорювали з міністром (міністром закордонних справ Чехії - ред.)", - сказав глава МЗС України.

Як повідомлялося, Данилишин звинувачується у зловживаннях владою і службовим становищем. Очолюючи Міністерство економіки України, він відповідав за координацію державних закупівель. Використовуючи свій службовий статус і порушуючи передбачені законодавством вимоги, Данилишин допомагав товариствам з обмеженою відповідальністю здійснювати закупівлі. У результаті його дії спричинили збитки державі на суму 13,9 млн грн.

У серпні 2010 року Данилишин був оголошений у внутрішньодержавний, міждержавний і міжнародний розшук. 19 жовтня він був затриманий на території Чехії.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Чехії не виключають, що дадуть Данилишину політичний притулок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути