пʼятниця, 29 жовтня 2010 13:08

Екс-заступник міністра назвав умову повернення Данилишина в Україну

Екс-заступник міністра назвав умову повернення Данилишина в Україну

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин не порушував закону.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав екс-перший заступник міністра юстиції, Євген Корнійчук.

"В ситуації з Данилишиним, я впевнений, що законів він не порушував. Я працював із ним в уряді пліч-о-пліч. Ми разом готували законопроекти. Є правові механізми без затримання й без передачі людини в наручниках, браслетах, отримати від нього інформацію. Без його виклику в Україну.", - зазначив він.

"Якщо прокуратура, як вона заявляє, хоче його просто допитати, то для цього його не потрібно затримувати. Вона може дати доручення чеській прокуратурі. Й чеська прокуратура може його допитати та передати документи. Але чомусь прокуратура вирішила інакше", - переконаний Корнійчук.

Він також зазначив, що чеський уряд ще не вирішив, що далі робити із затриманим міністром: "Все це не означає, що чеський уряд піде на видачу Данилишина. Він має в рамках процедури провести попереднє заслуховування у місцевому суді. Якщо він доведе, що затримання потрібно для слідчих дій й що є вірогідність того, що затриманий порушив законодавство, то його передадуть. Але це ще не факт".

При цьому він не може сказати, що справа на Данилишина є політичним замовленням.

"Не хочу говорити, чи є справа Данилишина політичним замовленням чи ні. Оскільки мене також викликали в прокуратуру. Тому я б намагався уникнути коментарю", - зазначив він.

Він розповів, що Україну раніше звинувачували у порушення Міжнародних конвенцій стосовно екстрадиції.

"Україну звинувачували у їх порушення у ситуації з узбеками, яких ми видавали уряду Узбекистану без попереднього розгляду. Тоді нас критикували іноземні уряди. На думку правозахисників там було політичне замовлення. Якщо країна на вимогу іншої країни затримує людину по звинуваченню у кримінальній справі, то мають провести попереднє судове розслідування. Це передбачено міжнародними конвенціями з приводу допомоги у кримінальних справах. Треба розглянути, чи не є ця справа політичним замовленням", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Екс-заступник міністра назвав умову повернення Данилишина в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути