Ексклюзиви
пʼятниця, 19 листопада 2010 20:35

Данилишин не просив політичного притулку - адвокат

Екс-міністр економіки України Богдан Данилишин не просив політичного притулку в Чехії, заявляє його адвокат Степан Українець.

"Богдан Михайлович не просив політичного притулку в Чехії. Інформація про те, що він нібито попросив притулку, - не відповідає дійсності", - підкреслив Українець.

Нагадаємо, 18 листопада, ЗМІ повідомили, що екс-міністр економіки Богдан Данилишин подав запит на отримання політичного притулку в Чехії.

Як відомо, у серпні Данилишина було оголошено в міжнародний розшук за звинуваченням у нанесенні державі збитків на 13,9 млн грн через державні закупівлі у одного учасника.

На початку вересня Данилишин заявляв, що він вважає себе невинним і планує повернутись до України. Також він говорив про те, що екс-прем'єра Юлію Тимошенко шантажували, а йому особисто погрожували вбивством.

За його словами, з огляду на "особистий шантаж колишнього прем'єр-міністра України деякими народними депутатами України, я був змушений передати функції державних закупівель заступнику міністра і звільнити директора департаменту".

Інтерпол затримав Данилишина 18 жовтня в Чехії при зверненні за допомогою до лікувальної установи. Генпрокуратура розпочала процедуру його екстрадиції.

Водночас його адвокат не виключав, що Данилишин звернеться до Чехії з проханням про політичний притулок.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Данилишин не просив політичного притулку - адвокат ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути