Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2012 14:56

У БЮТі переконані, що змінами до закону про вибори влада хоче завадити об'єднанню опозиції

У БЮТі переконані, що змінами до закону про вибори влада хоче завадити об'єднанню опозиції
Сергій Соболєв запевнив, що єдиний список таки буде. Фото: www.segodnya.ua

Рішення Конституційного суду про заборону одночасного балотування до парламенту у мажоритарному окрузі та за партійним списком не вплине на процес об'єднання опозиції, а лише потребує додаткового часу для внесення коректив до єдиного списку мажоритарників.

Про це заявив перший заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Рішення КС - це зайве свідчення того, що Партія регіонів і Янукович катастрофічно бояться реальних змін, які були внесені у закон про вибори і які не дозволяли фальсифікації та дозволяли опозиції, яка має достатню кількість прохідних мажоритарників, достойно бути присутніми у партійних списках і в мажоритарних округах", - сказав Соболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПР переконують, що скасування паралельного балотування жодного зиску їм не принесе

Він також вважає, що саме таке рішення Конституційного суду за задумами Партії регіонів та президента має "збити той процес об'єднання, який завершений підписанням угоди між партією "Батьківщина" і партією "Фронт Змін", оскільки тепер необхідно переглядати всі мажоритарні округи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборона подвійного балотування працює на владу – політолог

"Для цього нам дійсно буде потрібен час, бо на сьогоднішній день ми опинилися у ситуації, коли у готовий для оприлюднення список мажоритарників, який було сформовано в результаті довгих переговорів, має бути внесено корективи", - сказав Соболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів прогнозують, що КС завтра скасує одночасне балотування

"Але я переконаний, що це не вплине на процеси об'єднання опозиції", - заявив він, додавши, що сьогодні відбудеться засідання Комітету опору диктатурі (КОД), де одинадцять партій, які входять до КОД і які підписали угоду про єдиний список на мажоритарних округах, та ще шість партій, які будуть йти єдиним партійним списком, переглянуть перелік мажоритарників, враховуючи рішення КС щодо закону о вибори.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТі переконані, що змінами до закону про вибори влада хоче завадити об'єднанню опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути