Ексклюзиви
понеділок, 18 квітня 2011 11:34

У БЮТ розповіли, коли дозволять продавати землю

У БЮТ розповіли, коли дозволять продавати землю

Мораторій на продаж землі сільгосппризначення буде незабаром скасовано.

Про це під час засідання погоджувальної ради парламенту сказав лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

"На цьому тижні будуть винесені 2 ключові документи про ринок землі. Це-про земельний кадастр та про ринок землі сільгосппризначення. Поставлено завдання ухвалити ці два закони на цій сесії. Від глави держави прозвучала пропозиція створити ринок землі у 2012 році. Тільки ухвалять ці два закони, мораторій буде автоматично скасовано і ринок буде працювати", - підкреслив депутат.

"Це(створення ринку землі-ред.) трапиться або у травні або у червні. Ми пропонуємо повернутися до нашого законопроекту та розписати відповідні процедури", - додав нардеп.

Кириленко нагадав, що власниками земельних паїв є близько 7 мільйонів людей.

"Ми повинні їм чітко сказати, що вони можуть укладати договори аренди до 2012 року, бо сьогодні це призупинено. Хто буде зараз ризикувати складати, щоб за два місяці, хтось прийшов та купив цю землю?", - запитує Кириленко.

Зі свого боку спікер Литвин зазначив, що коли розглядатимуть законопроект про ринок землі пропозиції, які викладені у "бютівському" законопроекті можна буде врахувати у перехідних положеннях до урядового документу.

Нагадаємо, що в Україні офіційно діє мораторій на продаж землі сільгосппризначення. Водночас, не є таємницею, що таку землю можна купити неофіційно. Вартість "вирішення" такого питання залежить від району країни і може сягати кількасот тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ розповіли, коли дозволять продавати землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути