Ексклюзиви
вівторок, 29 березня 2011 10:54

Тимошенко порахувала, скільки коштує українська земля

Тимошенко порахувала, скільки коштує українська земля

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко попереджає про небезпеку монопольної купівлі землі сільськогосподарського призначення через відсутність в Україні необхідної законодавчої бази у сфері земельних відносин після скасування мораторію на продаж землі.

Як повідомила прес-служба Тимошенко, політик зазначила, що ті люди, які прийшли до влади сьогодні, розпочинають приватизацію, торгівлю сільськогосподарською землею.

"Це дорожче, ніж всі заводи, які вони продали на початку 90-х років. Наша земля за самими скромними підрахунками коштує до 400 мільярдів доларів. Вони зараз хочуть ці паї скупити за безцінь у тих самих селян, зробити землю товаром, але не таким, який підтримує наших фермерів, наші середньої потужності сільські господарства, а це знову буде скупка монопольна", - сказала Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" вважає, що зараз відсутні умови та механізми, за яких фермери можуть викупити землю.

"Наші селяни, які знекровлені, – не конкуренти тому капіталу, який прийде купувати землю. Вони не зможуть її викупити, якщо з іншого боку будуть виходити монополізовані, в тому числі, і достатньо олігархизовані структури", - додала опозиціонерка.

Тимошенко також не виключила, що саме через бажання найшвидше відкрити земельний ринок саботується підготовка весняно-польової кампанії.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко порахувала, скільки коштує українська земля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути