пʼятниця, 01 березня 2019 12:13

У БПП пояснили, коли Рада візьметься за незаконне збагачення чиновників

У БПП пояснили, коли Рада візьметься за незаконне збагачення чиновників
Пленарний тиждень 12-15 березня піде на законопроект про мову. Фото: УНІАН

Верховна Рада візьметься за президентський законопроект про покарання за незаконне збагачення чиновників не раніше, ніж 19 березня.

Про це в кулуарах парламенту сказав заступник керівника фракції БПП Олексій Гончаренко.

"Уже нова редакція внесена президентом України. Згідно з Конституцією та регламентом Верховної Ради, якщо ми увійшли в розгляд якогось законопроекту, то ми не можемо з нього вийти, які б невідкладні не були інші закони... Тільки після завершення розгляду законопроекту про мову ми зможемо перейти до невідкладного президентського законопроекту щодо повернення статті про незаконне збагачення", - сказав Гончаренко.

Він зазначив, що на розгляд законопроекту про мову піде мінімум пленарний тиждень - 12-15 березня. А якщо парламентарі будуть наполягати на поправках, розгляд затягнеться на довше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт натякнув, хто "автор" скасування статті про незаконне збагачення

26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за незаконне збагачення. На його думку, це не узгоджується з принципами верховенства права та презумпції невинуватості. До суду на покарання за незаконне збагачення поскаржились 59 народних депутатів.

Президент Петро Порошенко вже вніс у парламент новий законопроект про невідворотність покарання за незаконне збагачення. Його визначив як невідкладний.

Зараз ви читаєте новину «У БПП пояснили, коли Рада візьметься за незаконне збагачення чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути