четвер, 28 лютого 2019 12:11

Порошенко вносить невідкладний законопроект у Раду

Порошенко вносить невідкладний законопроект у Раду
Президент Петро Порошенко направив у парламент законопроект про відповідальність за незаконне збагачення. Фото: Reuters

Президент Петро Порошенко вносить у Верховну Раду законопроект про невідворотність покарання за незаконне збагачення. Про це він заявив на раді регіонального розвитку у Кропивницькому.

"Як я і обіцяв, внесу до Верховної ради невідкладний законопроект, щоб унормувати це питання. Ще раз хочу заспокоїти всіх", - заявив він.

Порошенко назвав себе тим, хто "стояв у витоків створення всієї антикорупційної структури".

"Принциповою залишається позиція - невідворотність кримінального покарання за незаконне збагачення. Сподіваюся, що у народних депутатів вистачить політичної волі і мужності підтримати законопроект президента. Надаю йому статус невідкладного", - продовжив він.

"Внести зміни до законодавчих актів у Кримінальному кодексі і доповнити статтею 368 зі значком 5. Називається вона "Незаконне збагачення".

Набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування у власність активів в значному розмірі, без законних на те підстав за відсутності ознак зловживання владою або службовим становищем чи прийняття пропозиції, обіцянки чи одержання неправомірної вигоди службовою особою, а так само передача нею таких активів у будь-який інший спосіб карається позбавленням волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Ті самі діяння, вчинені службовою особою караються позбавленням волі від 2 до 5 років з позбавленням права займати певні посади на строк до 3 років.

Діяння, вчинені службовою особою, що займає особливо відповідальне становище, караються позбавленням волі від 5 до 10 років", - зачитав проект президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали чотирьох "білих ворон" у Конституційному суді

Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за незаконне збагачення. 12 грудня 2017 року до суду на покарання за незаконне збагачення поскаржились 59 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко вносить невідкладний законопроект у Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути