четвер, 28 лютого 2019 19:48

Експерт натякнув, хто "автор" скасування статті про незаконне збагачення

Експерт натякнув, хто "автор" скасування статті про незаконне збагачення
Експерти називають Петренка молодшим партнером "Народного фронту". Фото: nfront.org.ua

Процедуру скасування статті про незаконне збагачення чиновників запустив "Народний фронт".

Таке спостереження озвучив політичний експерт Ярослав Павловський в ефірі "112 Україна".

"Ініціатором подання до Конституційного суду про скасування цієї норми був насамперед "Народний фронт". Він тривалий час був партнером Петра Порошенка, зараз співпрацює з Юлією Тимошенко", - сказав експерт.

Крім народних депутатів, які підписали подання до Конституційного суду, він відзначив роботу міністра юстиції Павла Петренка у цьому процесі.

"Там [у "Народного фронту"] є такий пан - Петренко. На думку певних експертів, він є молодшим партнером, юристом інших членів "Народного фронту", які сьогодні перебувають під розслідуваннями щодо незаконного збагачення. Мені ця складова здається більш перспективною, ніж по Полякову і Дейдею. Бо Дейдей майже не є членом "Народного фронту", він демонструє близькість до іншої політичної партії. Поляков у силу корупційного скандалу, пов'язаного з бурштином і Розенблатом, також втратив будь-яку підтримку "Народного фронту". Їхній зв'язок із "Народним фронтом" не дуже сильний, а от зв'язок Петренка - досить серйозний", - вважає Павловський.

"Нам до цього треба ставитися, як до реваншу і згортання позитивних змін, які намітилися в антикорупційному законодавстві. Напевно, багато чиновників, суддів, депутатів, які могли бути суб'єктами корупційних розслідувань, відкриють дороге шампанське", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко прокоментував скасування статті про незаконне збагачення

26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за незаконне збагачення. На його думку, це не узгоджується з принципами верховенства права та презумпції невинуватості. 12 грудня 2017 року до суду на покарання за незаконне збагачення поскаржились 59 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт натякнув, хто "автор" скасування статті про незаконне збагачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути