середа, 14 листопада 2012 10:27

У Богатирьової медикаменти купили вдвічі дорожче, ніж їм пропонували

У Богатирьової медикаменти купили вдвічі дорожче, ніж  їм пропонували
МОЗ уклав угоди на купівлю медикаментів за завищеними цінами? Фото: tsn.ua

МОЗ з 26 жовтня по 7 листопада уклало низку угод на придбання реагентів, медичних препаратів на загальну суму 52,2 млн гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович пригрозив Богатирьовій: Розгляну все під мікроскопом

ТОВ "Фармадіс" отримає 18,44 млн гривень за тести для ідентифікації культур мікобактерій туберкульозу та розхідних матеріалів для визначення мікобактерій туберкульозу та чутливості до протитуберкульозних препаратів на аналізаторі мікробіологічному автоматичному BD BACTEC MGIT.

В тому числі придбано імунохроматографічні тести по 162 гривень за штуку на загальну суму 3,04 млн гривень. В тендері також брали участь ТОВ "НВП "ХіМеК" та ТОВ "Лабімед", які пропонували тести по 65 та 72 грн/штуку відповідно.

В протоколі розкриття пропозицій МОЗ на зафіксував якихось претензій до дешевших заявок. Однак без пояснення причин переможцем було обрано вдвічі дорожчу заявку.

Засновником ТОВ "Фармадіс" є киянин Сергій Сіора, який також є нинішнім співзасновником ТОВ "Сумська аптечна компанія". До 2006 року офіційним засновником цієї компанії було ЗАТ "Ганза" Петра Багрія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богатирьова потрапила під критику президента через інтриги?

Також значний підряд на поставку вакцини для профілактики поліомієліту за 13,47 млн гривень отримало ТОВ "Фармекс Груп" з групи Бориса Литовського.

МОЗ під керівництвом Раїси Богатирьової в 2012 році провело тендери на загальну суму 1 614,48 млн гривень. Минулого року міністерство охорони здоров'я провело тендери на 1,64 млрд гривень.

Зараз ви читаєте новину «У Богатирьової медикаменти купили вдвічі дорожче, ніж їм пропонували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути