середа, 17 жовтня 2012 20:53

Богатирьова потрапила під критику президента через інтриги?

Богатирьова потрапила під критику президента через інтриги?
Володимир Фесенко вважає, що реалізація медичної реформи може бути предметом протистояння Адміністрації президента та уряду. Фото: file.liga.net

Реалізація медичної реформи може бути предметом протистояння Адміністрації президента та уряду. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Із медичною реформою не все гаразд через різні підходи до того, що з нею робити, як розвивати. Вирішили просто скоротити бюджетні витрати, а не знайти оптимальну економічну модель з надання населенню медичних послуг. Саме в такому руслі робився експеримент. Він, м'яко кажучи, дав неоднозначний результат. Скорочення медичних закладів, особливо в сільській місцевості, викликало невдоволення населення і критичну реакцію", - зазначив він.

Фесенко зауважив, що в різних органах влади - в Адміністрації президента, уряді, МОЗі може бути різне бачення того, як далі реформувати медичну систему.

За словами експерта, також причиною протистояння можуть бути банальні інтриги в медичному та фармацевтичному лобі.

"Ми вже бачили, що декількох міністрів охорони здоров'я зняли, тому що зіштовхнулися інтереси різних бізнесових груп, зокрема на фармацевтичному ринку. Можливо, зараз така сама ситуація – Богатирьова хотіла щось під себе "підім'яти", але вчинився супротив", - пояснив політолог.

Він звернув увагу на те, що є така закономірність: перш, ніж звільняти, президент виступає із публічною критикою.

"Після двох-трьох таких повторів міністрів звільняли, але не всіх. Дехто неодноразово опинявся під критикою, але досі працює. Наприклад, Дмитро Табачник. Що буде з Раїсою Богатирьовою – важко сказати. Якщо проти неї буде дуже жорсткий спротив, якщо президента переконають, що треба негайно звільняти, і відбудеться загострення бізнес-війни, то ризик буде великим. Але якщо за неї заступиться, наприклад, Ахметов, то може постраждати заступник міністра", - наголосив Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова потрапила під критику президента через інтриги?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути