четвер, 31 серпня 2017 21:30

У Білорусії спростовують звинувачення у бездіяльності щодо зниклого українця

Міністерство закордонних справ Білорусі прокоментували слова Олени Зеркаль про те, що Білорусь у справі зникнення Павла Гриба поводиться не як партнер.

Прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик зазначив, що з 29 серпня за запитом Посольства України правоохоронні органи Білорусі на всій території країни ведуть пошук українського громадянина Павла Гриба, а зібрана інформація узагальнюється і готується для передачі українській стороні.

"Неприйнятність подібних висловлювань і безперспективність погроз була доведена до радника-посланця Посольства України в Білорусі Валерія Джигуна, який був викликаний у МЗС нашої країни 31 серпня", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруси не дуже сприяють пошукам зниклого українця - МЗС

За його словами, люди, на жаль, зникають із різних причин – і з власної волі або необережності, і внаслідок "зловмисних дій третіх сил", а якщо за 19-річною людиною не встежили її батьки і влада власної країни, то це ще не привід "перекладати з хворої голови на здорову".

 

Білоруська прикордонна служба за наказом російської ФСБ затримала в Гомелі 19-річного українця Павла Гриба, батько якого є українським військовим. Хлопець поїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, але не повернувся, розповідає український прикордонник Ігор Гриб.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусії спростовують звинувачення у бездіяльності щодо зниклого українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути