Ексклюзиви
понеділок, 28 серпня 2017 15:53

"Московія піде на яку завгодно провокацію" - росіяни затримали сина українського прикордонника

"Московія піде на яку завгодно провокацію" - росіяни затримали сина українського прикордонника
Павло Гриб, якого затримали білоруські прикордонники за наказом ФСБ РФ / фото: Ігор Гриб

Білоруська прикордонна служба за наказом російської ФСБ затримала в Гомелі 19-річного українця Павла Гриба, батько якого є українським військовим.

Хлопець поїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, але не повернувся, розповідає український прикордонник Ігор Гриб на сторінці у соцмережі Facebook.

24 серпня українець поїхав у Білорусь на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах.

"Дівчина з його слів, мала приїхати на зустріч з Російської Федерації. За домовленістю, Павло мав повернутись у той самий день. Коли наступного дня він не повернувся, то я поїхав до Гомеля на його пошуки. І там з'ясував, що Павло знаходиться в розшуку за статтею 205 КК РФ "терористичний акт, ініціатором є ФСБ РФ по Краснодарському краю міста Сочі. В Гомельській прикордонній групі звернувся до чергового з проханням повідомити, де знаходиться мій син, оскільки, відповідно до інструкцій, прикордонники при виявленні в пункті пропуску осіб, щодо яких оголошено розшук, їх затримують з подальшою передачею відомству, яке ініціювало розшук. В мене спитали особисті дані на Павла та пообіцяли розібратись. Та через годину-півтори мені передали, що ніякої інформації стосовно сина прикордонники не мають, що є відвертою брехнею! І зустрічатись зі мною прикордонне керівництво відмовилось", - пише прикордонник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автівки ДНР не пускають у Росію

Хлопець не служив в армії та не воював на Донбасі.

"Служити в силових структурах за станом здоров'я йому заборонено. Він має інвалідність. Павло постійно змушений приймати підтримувальні препарати. Відсутність ліків може призвести до фатальних наслідків. Не знаю, чи відомо про це тим провокаторам з ФСБ, які влаштували цю ганебну акцію", - додає Ігор Гриб.

У Росії намагалися затримати за тероризм колишніх українських бійців АТО Юрія Бондаря, Сергія Морозова і Станіслава Юркевича. Вони перебували в Москві на заробітках. Змогли втекти. Чоловіків через посередників запросили працівники ФСБ. Запропонували роботу на будівництві, показували об'єкти — Комсомольську площу й аеропорт "Домодєдово". Водночас записували на камеру пересування бійців. ФСБ планувала звинуватити українців в тому, що нібито вони передають в Україну інформацію про російську інфраструктуру і планують теракт.

Зараз ви читаєте новину «"Московія піде на яку завгодно провокацію" - росіяни затримали сина українського прикордонника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути