неділя, 27 вересня 2020 16:23

У Білорусі силовики вдарили вагітну - вона втратила дитину

У Білорусі силовики вдарили вагітну - вона втратила дитину
Вагітну білоруску жорстко затримали правоохоронці. ФОТО: pexels.com

Вагітну мешканку білоруського Гродно Карину Малиновську жорстко затримали правоохоронці. Її звинуватили в тому, що вона нібито є однією з координаторів протестів. У відділку її кілька разів вдарили, зокрема в живіт. Залякували і вчасно не надали медичну допомогу. Через це жінка втратила дитину.

Видання "Народна воля" повідомляє, що Карину Малиновську затримали ще 11 серпня. Вона розмовляла у своїй машині, коли до автомобіля підійшли 3 чоловіків, відкрили двері і почали вимагали, щоб жінка вийшла. Карину відвезли до Ленінського районного відділку міліції.

"Завели до кабінету, там було багато міліціонерів. Зайшли ще двоє, один був у балаклаві. Другий, в цивільному, вдарив по шиї так, що я одразу ж впала на підлогу", – розповіла Малиновська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести у Білорусі: у Мінську почалися затримання активістів

Правоохоронці вимагали підписати протокол й погрожували, що відправлять у в'язницю її маму та відберуть 1,5-річну доньку. Потім міліціонер ще раз вдарив жінку, вже у живіт. Малиновська кричала, що вагітна, але силовики відмовилися викликати швидку.

До жінки таки привели лікарку, яка працює у відділку. Врешті, затриману відвезли у міську лікарню. Там її вагітність підтвердили, крім цього – діагностували розрив кисти.

Медики наполягали залишити Карину в лікарні, але силовики спочатку відвезли її назад у відділок, а потім кинули за ґрати. Коли у жінки почалася лихоманка, її знову відвезли у лікарню. Там Малиновську прооперували. Після цього жінка дізналася, що втратила дитину.

26 вересня в Білорусі поновилися акції протестів. У центрі Мінську силовики перекрили підходи до пам'ятника Перемоги перед жіночою акцією-репетицією народної інавгурації Світлани Тихановської.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі силовики вдарили вагітну - вона втратила дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути