четвер, 26 вересня 2024 22:59

У Білому домі відповіли на звинувачення республіканців щодо візиту Зеленського

У Білому домі відповіли на звинувачення республіканців щодо візиту Зеленського
В Адміністрації президента відкидають звинувачення. Фото: Pexels

Речниця адміністрації президента США Карін Жан-П'єр прокоментувала візит президента Володимира Зеленського на збройовий завод у Пенсильванії та спілкування з губернатором-демократом Джошем Шапіро.

Вона сказала, що це схоже на спільний захід Зеленського з губернатором-республіканцем два місяці тому в штаті Юта, передає "Суспліьне".

Голова комітету нагляду Палати представників республіканець Джеймс Комер раніше ініціював розслідування. Він хоче дізнатися, чи збирався Білий дім використати на свою користь поїздку Зеленського. Він назвав це "втручанням у вибори". Також Комер заявив, що для польоту Зеленського у Пенсильванію використали податки американців.

Жан-П'єр у відповідь повідомила, що це українська сторона попросила про можливість відвідати завод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Конгресі США ініціювали розслідування через візит Зеленського до Пенсильванії

"Через важливість цього у питанні збереження цієї країни, це було прохання української сторони, не наше", - вказала речниця.

Міністерство оборони США забезпечило Зеленському безпеку транспортування, як робить щодо всіх іноземних лідерів на американській території.

"І всі у світі знають, що це та людина, яку Путін хоче вбити", - наголосила вона.

Президент Володимир Зеленський 22 вересня відвідав завод боєприпасів у Пенсільванії, США. Це підприємство виробляє одні з найбільш критично необхідних боєприпасів для українських військ.

Після цього спікер Палати представників США Майк Джонсон закликав президента Володимира Зеленського негайно звільнити посла України у Штатах Оксану Маркарову. Джонсон звинуватив її в ненадійності та неефективності як дипломата. Він вважає, що візит Зеленського на збройовий завод у штаті Пенсильванія був політично вмотивованим і покликаним допомогти демократам на виборах.

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі відповіли на звинувачення республіканців щодо візиту Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути