четвер, 04 листопада 2010 20:57

У Білій Церкві в Тягнибока вкрали 5 тисяч голосів - свободівець

У Білій Церкві в Тягнибока вкрали 5 тисяч голосів - свободівець
Очолюване Олегом Тягнибоком Всеукраїнське об'єднання "Свобода" заявляє про тотальну фальсифікацію результатів виборів у Київській області вимагає перерахунку голосів по всіх дільницях Київщини. Про це 4 листопада заявив заступник голови ВО "Свобода" Андрій Мохник.

За його словами, "Свобода" вимагає негайно заарештувати голів Переяслав-Хмельницької міської та районної виборчої комісій та Білоцерківської міської виборчої комісії.

Також "Свобода" вимагає звільнити голову Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка за незабезпечення конституційного права громадян на вільне волевиявлення та чесний підрахунок голосів.

Мохник нагадав, що згідно з результатами екзит-полу, проведеного компанією GFK, "Свобода" на Київщині отримувала результат у межах 7,6% голосів.

"На тих виборчих дільницях, де "Свобода" змогла забезпечити представництво в ДВК, результати голосування відповідають цьому результатові. Проте у тих комісіях, де "Свобода" як позапарламентська сила була позбавлена права мати своє представництво, результати голосування за націоналістів в десятки разів відрізняються від результатів екзит-полу", - цитує Мохника прес-служба "Свободи".

"Так, у місті Переяслав-Хмельницький за "Свободу" віддали голоси 553 виборця, а при складені зведеного протоколу виборів у Переяславі-Хмельницькому "Свободі" намалювали 53 голоси. Така ж ситуація і з підрахунком голосів у районі. За результатами протоколів з мокрими печатками ДВК у Переяслав-Хмельницькому районі за "Свободу" проголосували 480 виборців, натомість у складеному зведеному протоколі районної виборчої комісії "Свободі" лишили всього 143. Ще більш кричущим є факт виборчого грабунку в Білій Церкві, де результат за "Свободу" до Київської області у зведеному протоколі Білоцерківської міської виборчої комісії на 5 тисяч голосів менший за той, який отримала "Свобода" згідно з протоколами ДВК з мокрими печатками (у зведеному – 1,5%, по протоколах ДВК – 9,1%)", - заявив свободівець.

За словами Мохника, подібна ситуація склалася в місті Буча та Тетіївському районі.

"Очевидно, що така спланована і масштабна фальсифікація голосів у Київській області є керованою згори, і влада безпосередньо несе відповідальність за цей злочин", - зазначили в "Свободі".

ТСН

Зараз ви читаєте новину «У Білій Церкві в Тягнибока вкрали 5 тисяч голосів - свободівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути