четвер, 04 листопада 2010 19:57

Журналістів вигнали з засідання вінницької міської виборчої комісії (ФОТО)

4 листопада о 16.00 вінницькі журналісти зібрались біля міської виборчої комісії. Приводом стала заява власного кореспондента "Уніан" у Вінницькій області Владислави Дмитришиної.

"3-го листопада я намагалась отримати проміжні результати місцевих виборів. Заступник голови комісії Микола Станкевич відмовив мені у цьому. Сказав, у них таких даних немає. І що офіційні дані будуть пізніше. Запросив на останнє засідання комісії 5 листопада о 23.30", - сказала вона.

Повторне звернення журналістки Станкевич розцінив, як неповагу до роботи виборчої комісії. Коли Дмитришина пред'явила посвідчення і зайшла до приміщення виборчої комісії, вимагав припинити записувати його слова на диктофон.

"Я відкрито витягнула диктофон і показала йому. Натомість він підійшов упритул, і став плечем підштовхувати мене до виходу. Ніяких даних я так і не отримала", - зауважила вона.

4-го листопада біля приміщення міської виборчої комісії, що знаходиться на першому поверху міськвиконкому, зібралось близько 15 вінницьких журналістів.

На прохання оприлюднити проміжні результати виборів та оголосити кількість оброблених протоколів, Станкевич став вимагати пред'явити посвідчення. Дмитришина першою показала своє посвідчення. Її Станкевич впустив до кабінету, і намагався закрити двері.

За словами журналістів Юрія Басюка та Романа Ковальського, вони підставили ногу, щоб двері не закрили.

"Ми теж пред'явили свої посвідчення і вимагали, щоб нас пропустили. Ми зайшли, знову стали обговорювати ситуацію щодо проміжних результатів. А він нас хотів підштовхувати до виходу. Так само, як Владиславу, плечем. Я міцно стояв на ногах, і не піддавався. Тоді Станкевич так вперся об стіл, щоб мене відштовхнути, що й стіл перевернувся. Добре, що за ним ніхто не сидів", - розповів Юрій Басюк.

Коли заступник голови комісії вийшов до журналістів, став голосно звинувачувати всіх у порушенні закону. Пізніше до журналістів підійшов голова виборчої міської комісії Дмитро Шевчук. Спокійно пояснив, що вони не мають офіційних результатів, і зранку оброблено 107 протоколів із 153-х. На прохання журналістів бути присутніми на засідання комісії погодився.

Засідання проходило на 3-му поверху у залі засідань міськради.

"Тетяна Василівна, будь ласка, запишіть кожну особу", - зауважив Станкевич секретарю та вимагав у кожного журналіста посвідчення.

"Нащо ви фотографуєте? А, можна вам по закону? Я теж буду вас фотографувати", - заявив він та став фотографувати присутніх журналістів на мобільний телефон.

"Та не щьолкайте, у мене від вашого щьолканья глаза болять", - скаржився потім.

"Не підвищуйте на нас голос", - відповіли йому.

"Я не підвищую, я кажу, що у мене глазкі болять від вашого щьолканья", - навмисно тихо сказав Станкевич.

Засідання комісії почалось із виступу Станкевича щодо інциденту з журналістами. Але перед тим зробив зауваження оператору з телебачення, який поставив камеру поближче до членів виборчої комісії:

"Може, ви ще на голову вилізете? Сказали вам - на задній ряд, то йдіть на задній ряд".

"Преса зриває засідання комісії. Зафіксуйте в протоколі, скільки ми не працювали", - скаржились члени комісії.

Але засідання так і не почалось. Станкевич продовжував обговорювати, що сталося 3-го та 4-го листопада. Зауважив, що і пальцем не зачепив журналістку.

"Правильно, пальцем не зачепили, Ви плечем мене штовхали", - відповіла Дмитришина.

"Що ви мене перебиваєте, не даєте сказати. Приїде президент, і з ним так будете розмовляти?", - обурився він.

Потім Станкевич заявив, що журналісти зривають засідання комісії, покликав голів виборчих дільниць, що сиділи в коридорі. Мовляв, хай вони розкажуть, як важко рахувати бюлетені і чекати остаточних результатів.

"Чому ви не розпочинаєте засідання, а влаштували тут розборки? Ми зареєструвались, щоб бути присутніми на засіданні комісії, а не вислуховувати ваші претензії", - сказали присутні журналісти.

Але журналістів почали перекрикувати, обурюватись їх некоректною поведінкою. Один із членів комісії запропонував проголосувати за те, щоб покликати міліцію і вивести журналістів із залу. Мовляв, вони перешкоджають роботі комісії. Проголосували одноголосно. Представників преси вигнали.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Журналістів вигнали з засідання вінницької міської виборчої комісії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути