середа, 30 січня 2013 09:44

У "Батьківщині" запропонували Бойку "безкоштовних" юристів, готових оскаржити газові претензії Росії

У "Батьківщині" запропонували Бойку "безкоштовних" юристів, готових оскаржити газові претензії Росії
Микола Катеринчук каже, що політична воля може допомогти Україні позбавитись російських претензій. Фото: liga.net

Пред'явлення українському "Нафтогазу" боргу на суму 7 мільярдів доларів російським "Газпромом" - не що інше, як спроба тиску на Україну з урахуванням її різких і справедливих заяв про євроінтеграційні процеси, які останнім часом лунають з вуст не тільки опозиціонерів, але й представників влади. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Верховної Ради від "Батьківщини" Микола Катеринчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Газпром" може почати "третю газову війну" проти України - експерт

"Подібними діями Російська Федерація просто тисне на Україну. Мета дуже проста - не дати нашій країні здійснювати поступальні кроки в напрямку членства в ЄС і спроби позбавити Україну самостійності у зовнішній політиці через енергетичну залежність, - пише Катеринчук. - Особливе роздратування, на мій погляд, у російської сторони викликало підписання угоди про видобуток сланцевого газу на території нашої держави з відомою іноземною фірмою".

За словами нардепа, Росія в особі "Газпрому", виставляючи Україні борг за газ і не коментуючи його, фактично попереджає, що, мовляв, якщо ви не одумаєтеся, то історії з відключенням газу можуть повторитися.

"Потім нас знову звинуватять у несанкціонованому відборі газу і зриві поставок газу в Європу", - пророкує Катеринчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому "Газпром" виставив Україні саме $7 мільярдів штрафу

На його думку, ще однією причиною загострення відносин з Росією саме з газового питання стали нещодавні кадрові зміни в українському уряді, в результаті чого "Газпром" втратив Юрія Бойка, як головного лобіста своїх інтересів в Україні. Звідси така реакція з російської сторони.

"У минулому році на кава-брейку у Давосі я, від імені Європейської партії України, запропонував Юрію Бойку фахівців, які могли б оскаржити ціну на російський газ в Міжнародному суді на безкоштовній основі. І зараз я також підтверджую свої слова і готовий надати відповідних фахівців, щоб раз і назавжди анулювати будь-які претензії Росії щодо газових питань. Потрібні тільки відповідні на це повноваження", - резюмував Катеринчук.

Зараз ви читаєте новину «У "Батьківщині" запропонували Бойку "безкоштовних" юристів, готових оскаржити газові претензії Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути