середа, 30 липня 2008 16:55

У Балоги впевнені в підтримці Ющенкових змін до бюджету

Перший заступник голови Секретаріату Президента України Олександр Шлапак упевнений, що завтра Верховна Рада України підтримає президентський варіант поправок до Державного бюджету, які необхідні для ліквідації наслідків стихії в західних областях України.

Про це Шлапак заявив на брифінгу в середу.

"Я упевнений, що завтра буде ухвалено рішення. Я упевнений, що те рішення, яке пропонує Президент", - сказав Шлапак.

Зокрема, за його словами, президентський законопроект може підтримати фракція БЮТ.

Він також повідомив, що Президент сподівається, що вдасться виробити консолідовану позицію, "знайти взаєморозуміння" в питанні ліквідації наслідків стихії в західних регіонах або сьогодні на засіданні Бюджетного комітету, де розглядатимуть кабмінівський і президентський варіанти поправок, або ж завтра під час розгляду законопроектів в залі парламенту".

Що стосується зауважень Президента до законопроекту, запропонованого Кабміном, то, як повідомив Шлапак, тут ідеться про три основні моменти: достатність суми, що виділяється для компенсації наслідків стихії, джерела фінансування і прописування в законопроекті низки "нелогічних" пропозицій, які тільки частково стосуються ліквідації повені.

Так, тимчасом як у варіанті Кабміну сума на ліквідацію наслідків стихії становить 1,48 млрд. грн., Президент вважає, що вона повинна бути щонайменше втричі більша - 4,392 млрд. грн.

За словами Шлапака, також Президент зазначає неприпустимість зміни (підвищення) ставок акцизу на тютюнові та алкогольні вироби через внесення змін до Держбюджету, як власне і використання такого джерела для фінансування ліквідації наслідків стихії.

Як повідомив Шлапак, посилаючись на заяви українських виробників тютюнової та алкогольної продукції, підвищення ставок акцизів може призвести до тінізації ринків.

Щодо "нелогічних" норм законопроекту Кабміну, то, зокрема, Секретаріат проти пропозиції Кабміну збільшити держгарантії Укравтодору на 2008-2010 рр. на 20 млрд. Грн., повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Балоги впевнені в підтримці Ющенкових змін до бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути