середа, 16 червня 2010 13:35

У Азарова відмовилися від обіцянки Януковича та готують непопулярні заходи

У Азарова відмовилися від обіцянки Януковича та готують непопулярні заходи

Уряд найближчим часом розпочне непопулярні заходи.

Про це заявив віце - прем"єр Сергій Тігіпко.

"Ми будемо вимушені переходити до певних непопулярних дій вже найближчого місяця. Але потрібно розуміти, що таке непопулярні рішення. Боротьба з корупцією, скорочення кількості перевірок бізнесу та інші аналогічні кроки будуть непопулярними серед чиновників, але впевнений, що одержать підтримку в суспільстві", - сказав він.

Чиновник також переконаний, що країна найближчим часом домовиться про нову програму з МВФ.

Відповідаючи на питання, як уряд скорочуватиме дефіцит бюджету, Тігіпко сказав, що реальність в тому, що існуючий сьогодні дефіцит бюджету неможливо покрити лише за рахунок економічного зростання.

"Необхідно включати інші механізми. Адже, якщо ми не вирішуватимемо цю проблему, у нас буде дуже швидко зростати державний борг", - зазначив віце-прем"єр.

Говорячи в цьому контексті про "Нафтогаз України", чиновник висловив переконання, що ця компанія має бути прибутковою.

"Рішення цього питання зажадає роботи над тарифами, що вже є "непопулярними заходами". Як наслідок, необхідно переходити до нової моделі соціальної підтримки, зокрема вирішувати проблему з Пенсійним фондом. У нас Пенсійний фонд забирає майже 18 відсотків ВВП - мало країн, де на бюджет покладено таке саме навантаження", - наголосив чиновник

Уряд України веде переговори з МВФ про початок нової програми співпраці, що передбачає виділення кредиту в розмірі до 19 млрд. дол. на 2,5 роки. Проте процес переговорів затягується.

Нагадаємо, що президент України Віктор Янукович пообіцяв не підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги у зв"язку з досягненням газових домовленостей з РФ.

Комсомольська правда в Україні

Зараз ви читаєте новину «У Азарова відмовилися від обіцянки Януковича та готують непопулярні заходи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути