середа, 31 січня 2018 19:48

В Авакова відповіли на порушення адвокатів Януковича: "Процес не може бути вічним"

В Авакова відповіли на порушення адвокатів Януковича: "Процес не може бути вічним"
Іван Варченко вважає Януковича "однозначно" винним у державній зраді. Фото: atr.ua

Адвокати не зможуть вічно затягувати розгляд справи про державну зраду президента-втікача Віктора Януковича.

Про це сказав радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко в ефірі одного з телеканалів.

"Судова система у нас так працює, що можливе затягування на певний період. Але я спостерігаю, що провадження передаються від слідства до суду. Зараз ідуть кілька судових процесів по різних фігурантах. Цей процес не може бути вічним. Він може затягнутися на кілька місяців. Але після того, як допитають усіх свідків і проведуть всі судові процедури, чекаємо вироків. Нам важлива не стільки швидкість процесу, скільки якість і обгрунтованість вироків. Буде погано, якщо фігуранти матимуть можливість оскаржувати справи в Європейському суді з прав людини і будуть отримувати позитивні висновки, ставлячи цим під сумнів українське правосуддя", - сказав Варченко.

"Те, що Янукович запросив війська чужої країни на територію України, - однозначно державна зрада", - додав радник глави МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідок повідомив про роль Добкіна у втечі Януковича

30 січня захисники президента-втікача Віктора Януковича не з'явилися на судове засідання у справі про держзраду екс-гаранта. Суд переніс розгляд на 7 лютого.

Віктор Янукович був обраний президентом України 2010 року. Втік до Росії в лютому 2014-го після масових розстрілів учасників Революції гідності у центрі Києва.
В Україні проти Януковича відкрили кілька кримінальних проваджень. Його обвинувачують у масових убивствах громадян, заволодінні державним майном, захопленні влади неконституційним шляхом, діях, спрямованих на повалення конституційного ладу.

Зараз ви читаєте новину «В Авакова відповіли на порушення адвокатів Януковича: "Процес не може бути вічним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути