пʼятниця, 01 липня 2011 10:23

У Януковича з'явиться президентський герб

У Януковича з'явиться президентський герб

Скоро президент Віктор Янукович матиме оновлений герб. Правда, сам він про це, схоже, ще не знає.

Як розповів "Сегодня" один з авторів і художник герба, член Всеросійського геральдичного товариства (ВГТ) Юхим Комаровський, ще в 2001 році друзі Віктора Федоровича подарували йому на день народження особистий герб, на якому красувалася губернаторська корона.

Тепер, коли Янукович - уже глава держави, Комаровський вважає, що корону в гербі потрібно замінити на президентську.

"Поки тривають суперечки серед авторів, як повинна виглядати така корона, чи розміщувати на ній український "тризуб", - говорить геральдист і обіцяє також промалювати чіткіше кермо в руках у кентавра, який дуже схожий на значок "Мерседеса".

Баранка на гербі символізує любов президента до авто і вказує на його звання "Заслужений працівник транспорту України". Кермо ще символізує управління, у цьому випадку управління спочатку Донецькою областю, а тепер і всією Україною.

За словами Комаровського, Янукович про те, що його герб зазнає змін, дізнався з преси. Сам він не просив нічого міняти.

"Змінити корону вирішили в геральдичному товаристві, це скоріше справа принципу. Якщо армігер (володар герба) рухається по кар'єрних сходах, то це може бути відображено і в гербі. А так як президент навіть не користується гербом, то геральдисти самі вирішили змінити корону в його гербі на президентську. Адже ми стежимо за долями наших творінь", - зізнається Комаровський.

Оновлений герб передасть Януковичу керівництво ВГТ. Працювали над гербом відразу кілька авторів. Причому абсолютно безкоштовно. Це було особисте прохання президента ВГТ. Взагалі ж сума гонорару за герб може коливатися від тисячі до десятків тисяч доларів. Це залежить від того, в якій країні і хто саме буде робити герб.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича з'явиться президентський герб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути