Ексклюзиви
четвер, 09 лютого 2012 12:05

У Януковича заявили, що новий КПК приборкає свавілля правоохоронців

У Януковича заявили, що новий КПК приборкає свавілля правоохоронців

Новий проект Кримінально-процесуального кодексу (КПК) передбачає введення суду присяжних.

Про це сьогодні заявив керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації президента Андрій Портнов, представляючи президентський проект КПК у Верховній Раді.

"Цей кодекс пропонує багато новел. Зокрема те, що ми вводимо суд присяжних при розгляді справ, які передбачають довічне ув'язнення. Їх розглядатимуть два судді та три присяжних. Така модель існує у Німеччині, Франції, Греції, Швеції та Австрії", - розповів він

За його словами, КПК також передбачає те, що суд може приймати до уваги тільки ті докази, які отримав безпосередньо в залі засідань.

"Зникає необхідність насильства та погроз з боку правоохоронних органів, бо заява про щиросердне зізнання не може бути основою справи", - додав Портнов.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Янукович на очах у іноземних послів залишав Раду під крики "Ганьба!"

Він також зазначив, що президентський проект КПК пропонує застосовувати домашній арешт за окремі категорії злочинів і введення електронних браслетів, щоб обвинувачений не міг залишати приміщення.

Крім того, як повідомив Портнов, запропоновано ввести обмеження для термінів розслідування: від двох до шести місяців за не тяжкі злочини та від двох до 12 за тяжкі.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича заявили, що новий КПК приборкає свавілля правоохоронців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути