пʼятниця, 10 червня 2011 15:25

У Януковича очікують конфлікти під час пенсійної реформи

У Януковича очікують конфлікти під час пенсійної реформи

Перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова сподівається, що питання пенсійної реформи незабаром будуть винесені за межі Кабміну.

Про це вона сказала журналістам на брифінгу, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Незабаром пенсійну реформу розглядатиме парламент. Сподіваюся, цей складний законопроект пройде парламент, й країна піде шляхом пенсійної реформи. Це дуже важлива тема. І не тільки тому, що вирішити проблему пенсійної реформи вимагає від нас МВФ. Це важливо й для України, бо 17% ВВП йдуть на виплату пенсій. Це одне із найбільших навантажень у світі. Це загрожує бізнесу, адже саме бізнесмени зі своїми працівниками повинні будуть виплачувати пенсійні внески", - наголосила Акімова.

Вона підкреслила, що підвищення пенсійного віку – шлях, якого не уникнути, й запевнила, що Україна – одна з останніх країн, які йдуть цим шляхом.

"Треба розробляти схеми по більш пізньому добровільному виходу на пенсію. У законі розробляється пільгова система виходу на більш пізню пенсію. Це значить, що людина отримає можливість збільшити свою пенсію. Це стимул довше працювати. Але має залишитися можливість й більш раннього виходу на пенсію - з матеріальними наслідками. Ці питання обговорювалися в середині країни та зі спеціалістами Світового банку та МВФ", - додала чиновник.

Акімова сказала, що обов'язково виникнуть питання та непорозуміння під час перехідного періоду.

"Якась категорія населення спробує отримати вигоди від цих змін або ж намагатиметься мінімізувати втрати", - резюмувала вона. 

Слід зазначити, що Світовий банк (СБ) і Міжнародний валютний фонд (МВФ) погодили зміни до законопроекту про пенсійну реформу, які були запропоновані урядом України. Про це повідомили в прес-службі віце-прем'єр-міністра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка.

Як зазначив віце-прем'єр, законопроект про пенсійну реформу "з імовірністю 99% буде проголосований народними депутатами до кінця парламентської сесії". 

Зараз ви читаєте новину «У Януковича очікують конфлікти під час пенсійної реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути