середа, 08 червня 2011 17:59

Тігіпко не розуміє, що живе у "Кот-д'Івуарі" - Мовчан

Тігіпко не розуміє, що живе у "Кот-д'Івуарі" - Мовчан

Урядовий законопроект "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи України" слід обговорити один раз, а потім назавжди відхилити разом з його ініціатором віце-прем'єр-міністром - міністром соціальної політики Сергієм Тігіпком.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від групи "Реформи заради майбутнього" Павло Мовчан.

Політик, зокрема, нагадав, що його депутатська група голосувала проти включення цього законопроекту до порядку денного ВР.

"Його слід відхилити назавжди разом з ініціатором цього законопроекту Сергієм Леонідовичем, який зовсім не розуміється, в якій він державі живе і що робить", - зауважив Мовчан.

За його словами, не можна працювати за світовими та європейськими зразками, живучи у Кот-д'Івуарі.

"Ми живемо у своєрідному Кот-д'Івуарі - тобто зовсім в іншій соціальній ситуації. Соціальна ситуація у нас сумна. Ясна річ, що треба щось робити, але не так як він (Тігіпко - ред.). Необхідна певна етапність. Зокрема, слід провести серйозну дискусію, в якій би висловились усі, кому не байдужа пенсійна справа", - додав нардеп.

На його переконання, пенсійна реформа в Україні необхідна, аби змінити стару систему на нові принципи пенсійного забезпечення, які існують в європейських державах та США.

"Для цього потрібно передусім зайнятись підняттям економіки, потрібні нові робочі місця. У нас виходить майже на одного працівника один пенсіонер. Необхідно розширити соціальну базу. Але не за рахунок стадіонів та Євро (хоча вони теж потрібні), а за рахунок впровадження нових технологій і робочих місць", - резюмував Мовчан, додавши, що він та його депутатська група "Реформи заради майбутнього" категорично проти пенсійної реформи, розробленої урядом. 

Слід зазначити, що Світовий банк (СБ) і Міжнародний валютний фонд (МВФ) погодили зміни до законопроекту про пенсійну реформу, які були запропоновані урядом України. Про це повідомили в прес-службі віце-прем'єр-міністра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка. 

Як зазначив віце-прем'єр, законопроект про пенсійну реформу "з імовірністю 99% буде проголосований народними депутатами до кінця парламентської сесії". 

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко не розуміє, що живе у "Кот-д'Івуарі" - Мовчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути