четвер, 28 жовтня 2010 13:10

У Януковича немає "лави запасних" - політолог

У Януковича немає "лави запасних" - політолог

Зараз не є зрозумілим основний малюнок рокіровок в уряді. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Він не направлений ні на укріплення особистої влади Віктора Януковича, ні на модель реформаторського Кабміну. Важко сказати, наскільки серйозною може бути інформація про заміну міністрів Ященка та Єфименка. Повернення в уряд таких людей, як Тулуб і Джарти, яких ми знаємо багато років, навряд чи змінить ситуацію. Це тільки продемонструє те, що у Януковича відсутнє поняття "лава запасних". Тасується колода, в Кабміні з'являються одні і ті самі люди, не зважаючи на те, хто президент", - зазначив він.

За словами експерта, кадрова структура, яка склалась в уряді, не принесла економічного успіху. "Азаров робить останні відчайдушні зусилля, намагаючись показати, що справа не в прем'єр-міністрові, а в поганих міністрах. Можливо, так воно і є. Ми ж цього не знаємо", - додав Небоженко.

Політолог наголосив, що чутки про зміну керівництва міністерства економіки пов'язані із віце-прем'єром Сергієм Тігіпком. "Поки він на своєму місці, всі інші зміни у економічному блоці виглядають якось не зовсім зрозумілими і нелогічними. Тут схоже на інтригу. Це чутки, які до нас дійшли тільки на половину. Насправді всі вони реалізуються не зараз, а після різдвяних свят. Раніше масових відставок в уряді не буде", - зауважив він.

Нагадаємо, в Адміністрації президента ходять чутки, що після місцевих виборів почнуться кадрові перестановки в уряді. Так звільнять міністра вугільної промисловості Юрія Ященка та міністра транспорту Костянтина Єфименка. На їх місця прийдуть нинішні губернатори. Мінвугільпром очолить голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб, Мінтранс - керівник Кримської автономії Василь Джарти. Колишній "бютівець" Сергій Буряк замінить на посаді міністра економіки Василя Цушка. Його ніби то прилаштують на посаду міністра з питань надзвичайних ситуацій.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича немає "лави запасних" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути